Η Ελλάδα «έσωσε» την Κύπρο

Ο Σίμος Κεδίκογλου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη διάψευση από τον Νίκο Αναστασιάδη ότι έχουν μαζευτεί μαύρα σύννεφα πάνω από τις σχέσεις Αθήνας και Λευκωσίας. Με γλώσσα σχεδόν… ποιητική δήλωσε ότι «η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου σε όλα τα βήματα αυτής της δοκιμασίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η δήλωση του προέδρου της Κύπρου επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου «χωρίς καμία ταλάντευση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Στάθηκε στα μεγάλα, αλλά και στα μικρά, στις λεπτομέρειες. Και στήριξε όπου μπορούσε και με ό,τι μπορούσε…»

Ο Σίμος Κεδίκογλου δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η αληθινή στήριξη δεν εκφράζεται με καταγγελίες και λόγια του αέρα», αλλά «ουσιαστικά και διακριτικά» και αφήνοντας αιχμές για μικροκομματικές συμπεριφορές. «Στηρίξαμε την Κύπρο! Δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της, όπως έκαναν άλλοι» είπε και πρόσθεσε: «Σκεφτείτε μόνο πόσο πιο δύσκολη θα ήταν η θέση της Κύπρου σήμερα, αν η Ελλάδα βρισκόταν εδώ και μήνες εξωτερικά απομονωμένη και εσωτερικά διαλυμένη».

newsnow