Οταν ο Πάπας συνάντησε τον… Πάπα

Ιστορικής σημασίας συνάντηση είχε το Σάββατο ο Πάπας Φραγκίσκος με τον προκάτοχό του, τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο, στη θερινή παπική κατοικία στο Καστέλ Γκαντόλφο, στα περίχωρα της Ρώμης.

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ένας νεοεκλεγείς Πάπας γευμάτισε με τον προκάτοχό του.

Η δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε εικόνες από τον θερμό εναγκαλισμό του πρώην και του νυν προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.  Ο Πάπας Φραγκίσκος πήγε με ελικόπτερο στο Καστέλ Γκαντόλφο.

«Είμαστε αδέλφια», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος προσευχήθηκε μαζί με τον Γιόζεφ Ράτσιγκερ στο παρεκκλήσι της έπαυλης του Καστέλ Γκαντόλφο, που απέχει τριάντα χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα.

Η επίσημη συνάντησή τους διήρκεσε 45 λεπτά και, όπως τονίζουν οι αναλυτές, στα θέματα συζήτησης συμπεριλήφθηκαν το σκάνδαλο Vatileaks (με την κλοπή προσωπικών εγγράφων του γερμανού επίτιμου ποντίφικα, πριν από ένα χρόνο), όπως και τα σχέδια του πάπα Φραγκίσκου για την ενίσχυση των επισκοπικών συνόδων και την αποδυνάμωση του οργανωτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του Βατικανού.

Το Βατικανό δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για τη συνάντηση. Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού Τύπου, ο Βενέδικτος φέρεται να παρέδωσε στον διάδοχό του ένα φάκελο 300 σελίδων με θέμα την όλη πραγματικότητα και τα προβλήματα της Αγίας Εδρας.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή.

Το Καστέλ Γκαντόλφο είναι η θερινή παπική κατοικία και ο Βενέδικτος θα διαμένει εκεί μέχρι τον Απρίλιο, οπότε αναμένεται να επιστρέψει στην πόλη του Βατικανού.

Αμέσως μετά την εκλογή του στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον προκάτοχό του.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να τηλεφωνήσει στον Βενέδικτο, ο οποίος παρακολουθούσε τη διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα από την τηλεόραση στο Καστέλ Γκαντόλφο.

ΤΑ ΝΕΑ.GR

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε