Ροζ σκάνδαλο στα Μπολσόι!

Πριν καλά καλά προλάβει να καταλαγιάσει ο απόηχος της πρωτοφανούς επίθεσης με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν, για την οποία κατηγορείται ένας χορευτής του Μπαλέτου, άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά στο κορυφαίο κλασικό χορευτικό συγκρότημα του κόσμου, έρχεται στο φως.

Ροζ σκάνδαλο στα Μπολσόι

Η διάσημη μπαλαρίνα Αναστάζια Βολόσκοβα, η οποία πρωταγωνιστούσε στις παραστάσεις των Μπαλέτων μέχρι το 2003 αποκάλυψε σε συνέντευξή της πως ο γενικός διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόι το έχει μετατρέψει, εδώ και χρόνια, σε ένα τεράστιο πορνείο εξαναγκάζοντας τις χορεύτριες να συνευρίσκονται ερωτικά με Ρώσους ολιγάρχες…

«Πριν δέκα χρόνια, όταν χόρευα στο θέατρο Μπολσόι, είχα επανειλημμένα προτάσεις να μοιραστώ το κρεβάτι με ισχυρούς ολιγάρχες» εξομολογήθηκε η Βολόσκοβα συμπληρώνοντας με νόημα: «Τα κορίτσια αναγκάζονταν να παραβρίσκονται σε μεγάλα δείπνα με την προειδοποίηση πως είναι πιθανό να τους ζητηθεί να κάνουν σεξ με κάποιον από τους σημαντικούς προσκεκλημένους. Κι όταν εκείνες ρωτούσαν τι θα συνέβαινε αν αρνηθούν, τους απαντούσαν πως είναι πιθανόν να μην ξαναχορέψουν ποτέ στα Μπολσόι».

Ο γενικός διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόι, Ανατόλι Ικσάνοφ, αρκέστηκε στο να χαρακτηρίσει τις παραπάνω, σοβαρότατες κατηγορίες ως «ασυναρτησίες».

Απομακρύνθηκε ξαφνικά

Ο γενικός διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόι, Ανατόλι Ικσάνοφ, χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ως «ασυναρτησίες»

Ο γενικός διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόι, Ανατόλι Ικσάνοφ, χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ως «ασυναρτησίες»

Η ίδια η Βολόσκοβα εξάλλου είχε βρεθεί στο επίκεντρο μίας ακόμη περίεργης ιστορίας που εκτυλίχθηκε στους κόλπους των Μπολσόι και έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Παρά το ότι ήταν μια από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς σολίστ των Μπαλέτων, το 2003, λίγες ημέρες μετά την εμφάνισή της σε παράσταση στην Αθήνα, απομακρύνθηκε ξαφνικά με τη δικαιολογία ότι το σωματικό της βάρος είναι μεγάλο και δεν μπορεί να βρεθεί παρτενέρ για να τη σηκώσει. Η Βολόσκοβα έκανε τότε λόγο για οργανωμένη σκευωρία που είχε στόχο την αποπομπή της κατηγορώντας μάλιστα και τον παρτενέρ της, ο οποίος αποχώρησε από τις πρόβες γιατί, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, τραυματίστηκε εξαιτίας του μεγάλου βάρους της. Λίγες ημέρες μετά την απόλυση της χορεύτριας, οι ένθερμοι υποστηρικτές της συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

 

Πριν από 10 χρόνια όταν χόρευα στο Μπολσόι, είχα προτάσεις να μοιραστώ το κρεβάτι με ισχυρούς ολιγάρχες Αναστάζια Βολόσκοβα

Πριν από 10 χρόνια όταν χόρευα στο Μπολσόι, είχα προτάσεις να μοιραστώ το κρεβάτι με ισχυρούς ολιγάρχες Αναστάζια Βολόσκοβα

Η παγκόσμια φήμη των Μπολσόι είχε αμαυρωθεί, για μία ακόμη φορά, τον Μάρτιο του 2011 με μια αήθη επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον του διευθυντή του Μπαλέτου Gennady Yanin. Ο 37χρονος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, λίγες ημέρες πριν από τη διαδικασία για την ανανέωση της θητείας του, όταν διοχετεύθηκαν στο Διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες του από ερωτικές συνευρέσεις του με άνδρες. Η απίστευτη αυτή κίνηση εναντίον του αποδόθηκε στην άρνησή του να δεχτεί οικονομικούς εκβιασμούς. Ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός και αρκέστηκε στο να παραιτηθεί ήσυχα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, μία ακόμη καριέρα είχε καταστραφεί.

Οσο ψάχνει κανείς τόσο βρίσκει περιστατικά, ξαφνικές αποχωρήσεις και επιθέσεις που κρύβουν εκβιασμούς, μίση, πάθη και μεγάλα μυστικά τα οποία παραπέμπουν σε επεισόδια… σαπουνόπερας. Το 2010 η κορυφαία μπαλαρίνα Νατάλια Οσίποβα, σε επίσκεψή της για επαγγελματικούς λόγους στη Νέα Υόρκη, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους οι οποίοι τη χτύπησαν και την λήστεψαν. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, άλλη μία από τις κορυφαίες χορεύτριες των Μπολσόι ανακοίνωσε την απόφασή της να εγκαταλείψει τη Μόσχα, καθώς δεχόταν απειλές εξαιτίας μιας επαγγελματικής διαφωνίας του συζύγου της, ο οποίος ετοιμάζει ταινία αφιερωμένη στη ζωή μιας διάσημης Ρωσίδας μπαλαρίνας.

Ethnos.gr