Αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα

Τη “συνεχιζόμενη αλληλεγγύη” των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ελλάδα, καθώς προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την οικονομία της, υπογραμμίζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στην καθιερωμένη ετήσια προκήρυξή του για την ελληνική εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, εγκωμιάζοντας παράλληλα τη συμβολή των Ελληνοαμερικανών στον “εμπλουτισμό” του Αμερικανικού Έθνους.

Ο πρόεδρος Ομπάμα επισημαίνει ότι “κάθε χρόνο, η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της δημοκρατίας και της παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου. Αναγνωρίζουμε τις διαρκείς συνεισφορές των Ελλήνων της Αμερικής”, όπως τονίζει, προσθέτοντας ότι “στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές που ενέπνευσαν του Ιδρυτές μας να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης στα χέρια του λαού”.

Στη συνέχεια, αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι “τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ελλάδα, είμαστε κληρονόμοι των μεγάλων δημοκρατιών” και “οι λαοί μας έχουν μάθει ότι η δημοκρατία ανθεί όταν σεβόμαστε τις διαφορές μας, εμμένουμε στις αρχές που μας ενώνουν και προχωρούμε με κοινό σκοπό”.

Ο Αμερικανός ηγέτης συγχαίρει την Ελλάδα ένα “πολύτιμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ”, καθώς τιμά την 192η επέτειο από την ανεξαρτησία της και “υποσχόμαστε τη συνεχιζόμενη αλληλεγγύη μας, καθώς η χώρα προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την οικονομία της”, όπως τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι εν όψει των δυσχερειών, η Αμερική στέκεται με τον Ελληνικό λαό, με τη σιγουριά ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, προασπίζοντας τα αρχαία ιδανικά του.

neoskosmos