Η απογραφή… κάνει καλό: «Βρέθηκαν» 26 εκατ. ευρώ!

Συνολικό όφελος 26 εκατ. ευρώ προκύπτει από την απογραφή των συντάξεων που καταβάλλονται από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.
Συγκεκριμένα, εκ των 447.162 που ελάμβαναν σύνταξη, τελικώς δεν απεγράφησαν 2.277 περιπτώσεις, εκ των οποίων οι 1.018 αφορούν σε συνταξιούχους ΟΓΑ/Εθνικής Αντίστασης.

Για αυτές τις περιπτώσεις, διεκόπη φυσικά η καταβολή της σύνταξης, με το δημοσιονομικό όφελος να υπολογίζεται σε 705.855 ευρώ ανά μήνα. Από την απογραφή διαπιστώθηκε ο θάνατος 2.031 συνταξιούχων, με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους.

Με απλά λόγια, οι συντάξεις αυτές εισπράττονταν από κάποιους παράνομα και στο σύνολό τους ανήρχοντο στο ποσό των 26.119.279 ευρώ. Από την αναζήτηση βρέθηκε, μέχρι στιγμής, το ποσό των 13.666.014 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο ποσό των 12.453.265 ευρώ γίνεται έρευνα.

Στις περιπτώσεις που η αναζήτηση έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν επιστραφεί τα σχετικά ποσά, ακολουθεί παραπομπή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για κάθε συνταξιούχο

Σε ταυτοποίηση των ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για κάθε συνταξιούχο, προχωρεί η κυβέρνηση. Όσον αφορά στους συνταξιούχους του Δημοσίου, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου (αποστολή σχετικής επιστολής και απάντηση με στοιχεία).

Reuters.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε