Η αποστολή της ΡΗΡ για την ενημέρωση της Ομογένειας- Μέχρι 28-6-13 τα δικαιολογητικά στις εφορίες

Από τη Ρώμη ο αναγνώστης της Panhellenic post έστειλε email θέλοντας να επιβεβαιώσει εάν ισχύει νέα προθεσμία (μέχρι 28 Ιουνίου 2013) για την υποβολή των δικαιολογητικών στην εφορία, για την οποία είχε μιλήσει (όπως έγραψε η Panhellenicpost) από την Αυστραλία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κων. Τσιάρας.
Αυτή είναι η μία πλευρά της αποστολής της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. Πολύ σημαντική καθώς ο ελληνισμός στα διάφορα κράτη που έχει εγκατασταθεί έχει πλέον τη δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής ενημέρωσης πάνω στα θέματα που τον αφορούν. Ένα απλό μήνυμα στην εφημερίδα μας, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουμε καταχωρημένες, και έχετε την απάντηση που χρειάζεσθε κάθε φορά που είτε γνωρίζουμε, είτε ρωτάμε τη δημόσια διοίκηση για λογαριασμό σας.
Βέβαια, αν το πρόβλημα που σας απασχολεί είναι σύνθετο ή χρίζει ειδικής δαπανηρής έρευνας, τότε μετά από συνεννόηση μαζί σας μπορούμε να προχωρήσουμε.

Το ερώτημα

Θα παραθέσουμε την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχαμε με τον αναγνώστη μας ώστε να γίνει αντιληπτό πως μπορεί να λειτουργήσει η εφημερίδα ως προς το θέμα αυτό.
Θα παραλείψουμε το όνομα του αναγνώστη, για λόγους δεοντολογίας, καθώς δεν τον ρωτήσαμε εάν θέλει να δημοσιοποιηθεί.
Θα ξεκινήσουμε αντίστροφα, από το τελευταίο-ευχαριστήριο- email- που μας έστειλε ο αναγνώστης μας, Ν.Α., όπως εμφανίζεται άλλωστε στο e-mail μας.
Date: Sun, 29 Mar 2013 08:19:48 -0700
From: ………………………………
To: malaspinas@panhellenicpost.com
Subject: Fw: Υπουργείο Εξωτερικών: φορολογια κατοικων εξωτερικου
Κε Μαλασπινα,
Ευχαριστω πολυ
Ν.Α.
………..
From: xristos mal <malaspinas@panhellenicpost.com>
To: …………………………………………..
Sent: Friday, March 29, 2013 11:09 AM
Subject: RE: Υπουργείο Εξωτερικών: φορολογια κατοικων εξωτερικου
Κε Α…, καλημέρα.
Νομίζω βρήκα αυτό που ζητάτε.

(http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/9cadd45d-fb62-4bcc-b060-3311c2e1064c)
28 | 03 | 2013
1.Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γεωργίου Μαυραγάνη, η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών, τα οποία υποχρεούνται να υποβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν τόπο κατοικίας ή συνήθους διαμονής στην αλλοδαπή και υπόκεινται σε φόρο μόνο για τα εισοδήματα τους που προκύπτουν στην Ελλάδα, και η οποία λήγει στις 29.03.2013 παρατείνεται μέχρι 28.06.2013.
2. Με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που έχει ήδη ψηφισθεί και θα δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπονται απευθείας στο νόμο οι βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά που απαιτούνται από τους κατοίκους που δηλώνουν ότι φορολογούνται μόνο για το εισόδημα που αποκτούν από πηγές Ελλάδας. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου θα ακολουθήσει απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής της απλοποιημένης αυτής διαδικασίας.
Να είστε καλά,
Ευχαριστώ για την επικοινωνία\
Χρήστος Μαλασπίνας
Εκδότης-Διευθυντής
Panhellenicpost.com
Date: Sun, 24 Mar 2013 08:19:48 -0700
From: ………………………
To: malaspinas@panhellenicpost.com
Subject: Fw: Υπουργείο Εξωτερικών: φορολογια κατοικων εξωτερικου

Κε ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ,
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗ.
ΣΧΕΤΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΣΙΑΡΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΑΡΑΣ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ (ΟΠΩΣ ΒΛΕΤΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ) ΟΤΙ “Οπωσδήποτε, οι δηλώσεις του Υφυπουργού είναι απόλυτα αξιόπιστες. Σε κάθε περίπτωση, επειδή το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο αρμόδιος φορέας για φορολογικά θέματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους για περισσότερες λεπτομέρειες.”
ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ.
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ
Ν. Α………….
(ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 1967)
—– Forwarded Message —–
From: WEBTEAM <webteam@mfa.gr>
To: …………………………………..
Sent: Friday, March 15, 2013 10:34 AM
Subject: Re: Υπουργείο Εξωτερικών: φορολογια κατοικων εξωτερικου

Οπωσδήποτε, οι δηλώσεις του Υφυπουργού είναι απόλυτα αξιόπιστες. Σε κάθε περίπτωση, επειδή το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο αρμόδιος φορέας για φορολογικά θέματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους για περισσότερες λεπτομέρειες.

—– Πρωτότυπο Μήνυμα —–
Από: ………………………
Προς: webteam@mfa.gr
Απεστάλη: Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013 19:13:35
Θέμα: Υπουργείο Εξωτερικών: φορολογια κατοικων εξωτερικου

Αυτό είναι ένα μήνυμα-ερώτημα διά μέσου http://www.mfa.gr από τον
………………………………………

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΙΒΑΙΩΣΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
“Επαφές ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αυστραλία
Τρίτη, 05 Μάρτιος 2013
http://www.mfa.gr/epikairotita/eidiseis-anakoinoseis/epaphes-uphupeks-tsiara-kata-ten-episeme-episkepse-tou-sten-australia.html
…Εν συνεχεία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στη Μελβούρνη, όπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης…αναφερόμενος στο ζήτημα της φορολογίας μονίμων κατοίκων εξωτερικού, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως έχει δοθεί παράταση για την έκδοση του σχετικού φορολογικού πιστοποιητικού έως τον Σεπτέμβριο.”