Βρέθηκε το τζιπ όχι, όμως, και οι δράστες! Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου με την συνδρομή ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κακοποιών που εμπλέκονται στην χθεσινοβραδυνή ένοπλη, αιματηρή ληστεία σε ταβέρνα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών.

Το φως της δημοσιότητας είδε πριν από λίγη ώρα το τζιπ των δραστών, οι οποίοι ευθύνονται για την ένοπλη, αιματηρή ληστεία σε ταβέρνα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών.

Το αυτοκίνητο είναι τύπου Subaru Forester και οι κακοποιοί το εγκατέλειψαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που τους καταδίωκε με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρου.

Οι κακοποιοί θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, φέρουν βαρύ οπλισμό, ενώ κατά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία τραυματίστηκε θανάσιμα μία 25χρονη κοπέλα, η οποία εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα χτυπήθηκε από τα καλάσνικοφ των ληστών, ωστόσο, όπως λένε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα γίνει βαλλιστική εξέταση και στα όπλα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Οι δράστες μέχρι στιγμής διαφεύγουν της αστυνομίας, ενώ εξελίσσεται μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή της Πελοποννήσου για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Μία 25χρονη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, που νωρίτερα είχαν διαπράξει ληστεία και καταδιώκονταν.

tragodiaisthmia_625___Το θύμα επέβαινε σε αυτοκίνητο και διερχόταν από το σημείο της συμπλοκής, στα Ίσθμια, στο δρόμο για την Επίδαυρο.

Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής τρία άτομα είχαν εισβάλει με δύο πολεμικά καλάσνικοφ στην ταβέρνα “Μπάμπης” στο 37ο χλμ της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Θηβών στα Παλαιοκούνδουρα. Ακινητοποίησαν ιδιοκτήτες και πελάτες. Άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη.

Η αστυνομία εντόπισε τους δράστες στο ύψος της Κινέτας. Ακολούθησε καταδίωξη έως τα Ίσθμια προς Επίδαυρο. Εκεί οι δράστες φαίνεται να σταμάτησαν και να περίμεναν τους αστυνομικούς. Οταν τους είδαν άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Ακολούθησε συμπλοκή και σφοδρή ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους δράστες.

Γυναίκα οδηγός που περνούσε τυχαία από την περιοχή βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου αργότερα εξέπνευσε. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις η σφαίρα πέρασε από το πίσω τζάμι και τη βρήκε στην πλάτη. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα χτυπήθηκε απο τα καλάσνικοφ των ληστών. Ωστόσο, όπως λένε απο το αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα γίνει βαλλιστική εξέταση στα όπλα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματισμός της δεν έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέχισαν την καταδίωξη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 25χρονη τηλεφώνησε σε φίλο της λέγοντάς του πως την πυροβόλησαν κι ότι χρειάζεται βοήθεια. Εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε σε έναν φίλο του αστυνομικό και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο μετά από περίπου 25 λεπτά…

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και εξελίσσεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δραπέτες φυλακών, ακόμη και από την πρόσφατη ομαδική απόδραση των Τρικάλων.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κλεμμένου αυτοκινήτου ζητώντας πληροφορίες απο πολίτες. Πρόκειται για ένα μαύρο τζιπ SUBARU FORESTER με αριθμό κυκλοφορίας YPO-1394.

Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία του αυτοκινήτου, ίδιου με αυτού που έκλεψαν οι επικίνδυνοι κακοποιοί στην χθεσινοβραδυνή ένοπλη, αιματηρή ληστεία σε ταβέρνα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών.

Πηγή:NewsIt.gr, Newpost.gr