Το «τελευταίο αντίο» στον Αντιπρόεδρο της Βουλής

Το «τελευταίο αντίο» στον Αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υφυπουργό Αθανάσιο Νάκο – που απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών – έσπευσε να πει πλήθος κόσμου, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον Βόλο.

Η κηδεία του Βολιώτη πολιτικού έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού, παρουσία του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ως εκπρόσωπου της κυβέρνησης αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή – του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης – του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και άλλων μελών της Κυβέρνησης καθώς και βουλευτών. Την εξόδιο ακολουθία έψαλλε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ενώ μέσα και έξω από το ναό, εκατοντάδες πολιτών παρακολουθούσαν σιωπηλά.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος. Μειμαράκης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης,εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα, την κοινωνική και πολιτική συνεισφορά και την κοινοβουλευτική παρουσία του Αθανασίου Νάκου αλλά και την προσφορά του στην Θεσσαλία και την ιδιαίτερη του πατρίδα, τον Βόλο.

Οταν το φέρετρο που ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, βγήκε από την Εκκλησία, το πλήθος το υποδέχθηκε με θερμό χειροκρότημα υπό της ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.

(φωτογραφίες: eurokinissi)