12 οι τραυματίες από την ανατροπή πούλμαν με προσκυνητές Έλληνες της Αλεξάνδρειας. Τι λέει το ΥΠΕΞ

Mar 31, 2013 @ 11:36

Πληροφορίες από την Αλεξάνδρεια αναφέρουν ότι αυτοκίνητο που μετέφερε περίπου 20 άτομα-προσκυνητές, όλοι Έλληνες της Αλεξάνδρειας ντελαπάρησε σήμερα το πρωϊ στην Εθνική οδό Καϊρου- Αλεξανδρείας.

Σύμφωνα με τον Αιγυπτιακό Τϋπο, υπάρχουν 23 Έλληνες της Αλεξάνδρειας τραυματίες. Το ναυλωμένο λεωφορείο ντελαπάρησε τρεις φορές. Ευτυχώς δεν υπάρχουν νεκροί παρά μόνον τραυτματίες.

Όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν  στο νοσοκομείο SHEIKH ZAYED του Καϊρου.

Διακόπηκε η συγκοινωνία της εθνικής οδού Αλεξανδρείας – Καίρου για πολλές ώρες.Την είδηση -που δεν έχει εισέτι διασταυρωθεί- μετέδωσε με sms στην Panhellenicpost ο διαχειριστής του blog ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Γ. Δήμας.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε πριν λίγο (2.20 μ.μ. ώρα Ελλάδος), αναφέρεται ότι “σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο, σήμερα το πρωί, λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 19 άτομα, 16 εκ των οποίων Ομογενείς από την Αλεξάνδρεια, ανετράπη στο 55ο χλμ. της οδού που συνδέει την Αλεξάνδρεια με το Κάιρο με κατεύθυνση προς την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Κατά την ανατροπή του λεωφορείου, τραυματίστηκαν δώδεκα (12) από τους επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο Sheikh Zayed του Καΐρου.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο, συνοδευόμενος από κλιμάκια της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου Καΐρου, έσπευσαν άμεσα στο σημείο του ατυχήματος και μετέφεραν με όχημα της Πρεσβείας τους υπολοίπους επτά (7) επιβαίνοντες του λεωφορείου για προληπτικό έλεγχο στο ανωτέρω νοσοκομείο. Ο Πρέσβης και το προσωπικό της Πρεσβείας παραμένουν στο νοσοκομείο για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους ομογενείς μας.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, οι πρώτες ενδείξεις από τις προκαταρκτικές εξετάσεις των τραυματιών δεν προκαλούν ανησυχία, η κατάστασή τους όμως παρακολουθείται.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ευρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και παρακολουθεί την κατάσταση”.

Σύμφωνα με το Blog ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, οι πληροφοριες αναφέρουν  οτι αυτοκινητο που μετεφερε περιπου 20 ατομα-προσκυνητες ολοι Ελληνες της Αλεξανδρειας “ντελαπαρησε” σημερα το πρωι , στην Εθνικη Οδο Καιρου -Αλεξανδρειας-

Οι μεχρι τωρα πληροφοριες μας ειναι οτι υπαρχουν τραυματιες οι οποιοι μετεφερθησαν σε νοσοκομειο του Καιρου.

Οι επιβατες ειχαν προγραμματισει αυτο το ταξειδι για προσκυνημα στον Ι.Ν Αγ Γεωργιου του Καιρου.
Η φωτογραφία του καταστραμμένου λεωφορείου μας ήλθε από το ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ χωρίς, όμως, να υπάρχουν ακόμη πληροφορίες  για τραυματίες ή θύματα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
إصابة 23 يونانيًّا في انقلاب أتوبيس سياحي بطريق «مصر
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  AL MASR ALYUM
http://www.almasryalyoum.com/node/1607786
أصيب 23 سائحًا يونانيًا، الأحد، إثر انقلاب أتوبيس سي