Γεύμα σε ελληνικής καταγωγής πολιτικούς (Πα.Δ.Ε.Ε) από τον ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Παράθεση γεύματος εργασίας από τον ΥΦΥΠΕΞ Κ.Τσιάρα σε μέλη του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. (Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού).

Αύριο, Δευτέρα 1 Απριλίου και ώρα 14.00, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας, θα παραθέσει γεύμα εργασίας σε μέλη του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. (Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού).

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κων. Τσιάρας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κων. Τσιάρας

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) είναι μη κομματική πολιτική ένωση, η οποία συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Πα.Δ.Ε.Ε. σκοπό έχει τη δικτύωση και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων σε μη ελληνόφωνες χώρες, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των χωρών τους. Υπάρχει στενή συνεργασία της Πα.Δ.Ε.Ε. με το Σ.Α.Ε. σε θέματα που αφορούν στον απόδημο ελληνισμό (πολιτικά, πολιτιστικά, θέματα καταπολέμησης ρατσισμού και ξενοφοβίας), καθώς και με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων.Σήμερα τα μέλη της αριθμούν τα 200 προερχόμενα από 27 χώρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται πρ. πρωθυπουργοί, πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε διάφορα νομοθετικά σώματα σε όλο τον κόσμο.
*Φωτογραφία πρώτης σελίδος, ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε. και μέλος του Κοινοβουλίου της πολιτείας Βικτόρια της Αυστραλίας, κ. Γιάννης Πανταζόπουλος.