Μία διαφορετική κυρία

Της Ιωάννας Μπέτση
για την ΡΗΡ
Η Monisha Narang, είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της ομάδας της Formula 1.
Γεννημένη στο Νεχραντούν της Ινδίας στις 10 Μαίου του 1971.
Έχει αυστριακή υπηκοότητα, λόγω το ότι η οικογένειά της μετανάστευσε στη Βιέννη όταν ήταν παιδί.
Από το 1990 έως το 1995 σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο της Βιέννης και το 1996 ολοκλήρωσε πτυχίο master, στο Διεθνές επιχειρηματικό δίκαιο, στην Οικονομική σχολή του Λονδίνου.
Όσο ήταν ακόμα φοιτήτρια στη Βιέννη, εργάστηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών βιομηχανικής ανάπτυξης και στην επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για το εμπορικό δίκαιο.
Μετά το τέλος των σπουδών της εργάστηκε σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία, στη Στουτγκάρδη για τους Gleiss Lutz, έπειτα στη Βιέννη για τους Wolf & Theis και τέλος στην ομάδα Fritz Kaiser (1998-1999).
Στην πρώτη της δουλειά στη Στουτγκάρδη, η Monisha γνώρισε τον Jens Kaltenborn και αργότερα τον παντρεύτηκε, έχουν δύο παιδιά και ζουν στο Kusnacht, που βρίσκεται κοντά στην εργοστασιακή μονάδα της Sauber στο Hinwil της Ελβετίας.
Ο Kaiser συνιδιοκτήτης της Sauber Formula 1, μαζί με τον ιδρυτή της ομάδας Peter Sauber και τον ιδιοκτήτη της Red Bull Dietrich Mateschitz, είχαν προσλάβει την Monisha για τις νομικές υποθέσεις της ομάδας.
Από το 2001 η Kaltenborn έχει διετελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου και στις αρχές του 2010, μετά την αποχώρηση του συνεργάτη της BMW, διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της Sauber Motorsport AG.
Στις 16 Μαίου του 2012 ο Peter Sauber μετέφερε το ένα τρίτο της Sauber στην Kaltenborn, κάνοντάς τη συνιδιοκτήκτρια.
Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου αποσύρθηκε από την πρώτη γραμμή της διαχείρησης της ομάδας δίνοντάς της τον επικεφαλή ρόλο.
Η Formula 1 έχει την τιμή να την υπηρετεί μία “κυρία”, που ενώ έχει εκτεθειμένη θέση πλάι στο δρόμο, είναι πραγματική αγωνίστρια ως αρχηγός της ομάδας της.