Δύο αδέλφια καταπλακώθηκαν από τοίχο που έπεσε στο κέντρο της Μελβούρνης.

Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στο κέντρο της Μελβούρνης. Τρία άτομα που περπατούσαν αμέριμνα δίπλα σε εμπορικό κέντρο καταπλακώθηκαν απο τοίχο που κατέρρευσε ξαφνικά.

Οι δύο σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ μία δεκαοκτάχρονη τραυματίστηκε σοβαρά και υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο. Πρόκειται για την αδελφή ενός εκ των δύο θυμάτων την οποία προσπάθησε να σώσει με αυτοθυσία ο 19χρονος αδελφός της, Αλεξάντερ Ζάντερ, ο οποίος και σκοτώθηκε επί τόπου στην προσπάθειά του να την προστατεύσει από την «βροχή» των τούβλων που έπεφτε πάνω τους. Μάταια όμως. Η 18χρονη Μπρίτζετ Τζόουνς, τραυματίστηκε θανάσιμα και υπέκυψε αργότερα.

Ο τοίχος που κατάρρευσε ανήκε στο παλιό εργοστάσιο ζυθοποιίας και είχε ανακηρυχτεί διατηρητέος , λόγω της αρχιτεκτονικής του. Για να σταθεί όρθιος είχε τοποθετηθεί ειδική στήριξη, με ξύλινες κολώνες, οι οποίες , ενδεχομένως από τον δυνατό αέρα που επικρατούσε, να υποχώρησαν κάτω από το βάρος του με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Οι γονείς των άτυχων παιδιών δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν αυτό που συνέβη ενώ το όνομα του τρίτου θύματος δεν ανακοινώθηκε.