Οι Βρετανοί προσπαθούν να “χρεώσουν” την Χρυσή Αυγή στην ομογένεια!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

“Ρεπορτάζ στα κουτουρού” θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του θέματος που φιλοξενεί από την Αθήνα (;) η Βρετανική εφημερίδα Guardian και η οποία εξακολουθεί να θέλει να ασχολείται με το φαινόμενο “Χρυσή Αυγή”, ωσάν να είναι μοναδικό στον κόσμο…  Στο δημοσίευμα, αφού αναφέρεται στα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος στην Ελλάδα και στο γεγονός ότι επεκτείνεται και στο εξωτερικό, ανοίγοντας γραφεία όπου γης, γράφει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το NewsIt.gr, από όπου και αντιγράφουμε:

“Το κόμμα, του οποίου το λογότυπο μοιάζει με την σβάστικα και τα μέλη του οποίου αρέσκονται να χαιρετούν ναζιστικά, δυναμώνει μέρα με την ημέρα προβάλλοντας ως η μόνη δύναμη που θα διαλύσει το σάπιο κατεστημένο. Όλα αυτά ενω υπάρχουν φήμες ότι στηρίζεται οικονομικά από πάμπλουτους εφοπλιστές.
Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής επικεντρώνεται στο να επεκτείνεται διεθνώς. Τον περασμένο μήνα άνοιξε γραφείο στην Γερμανία και σκοπεύει να κάνει το ίδιο και στην Αυστραλία. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει θύλακες “όπου υπάρχουν Έλληνες”. “Οι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι η Χρυσή Αυγή λέει την αλήθεια”, είπε σε ελληνόφωνη εφημερίδα της Μελβούρνης, γράφει ο Guardian.

Όμως, αυτή η εκστρατεία της Χρυσής Αυγής στο εξωτερικό έχει έρθει αντιμέτωπη με την αηδία και τον χλευασμό από πολλά επιφανή μέλη της Ελληνικής ομογένειας, γράφει η βρετανική εφημερίδα. “Δεν βρίσκουμε καθόλου χρυσό στην Χρυσή Αυγή”, δηλώνει ο έλληνας ιερέας Αλεξ Καρλούτσος στο Σαουθάμπτον της Νεας Υόρκης. “Ο εθνικισμός, ο φασισμός και η ξενοφοβία δεν αποτελούν μέρος της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς”. Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του Δημήτρη Ψαρρά, συγγραφέα του βιβλίου “Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής”.

“Η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν τα άλλα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας. Από την ίδρυσή της στις αρχές του ’80 είχε το ένα της μάτι στραμμένο έξω”, λέει ο συγγραφέας.

“Ανάλογες ομάδες στην Ευρώπη έδωσαν στο κόμμα ιδεολογική άλλοτε και οικονομική στήριξη για να τυπώσει βιβλία και περιοδικά. Μετά την χρόνια εισαγωγή ναζισμού, τώρα θέλει να εξάγει ναζισμό”, αναφέρει ο κ.Ψαρράς συμπληρώνοντας ότι μέλη της έχουν τακτές συναντήσεις με νεοναζί της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας.

Οι έλληνες της διασποράς υπολογίζονται σε επτά εκατομμύρια και η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία που της δίνει η δημοσκοπική άνοδος να επεκταθεί, παγκοσμίως, γράφει η Guardian. Ηδη, αφίσες και προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται στην Αστόρια, όπου το κόμμα των ακροδεξιών άνοιξε και λειτουργεί τοπική οργάνωση.

Η ΡΗΡ

Βέβαια, το ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian δεν είναι ολοκληρωμένο. Εκείνο που κραυγαλαία απουσιάζει είναι η μεγάλη μάζα των ομογενών οι οποίοι δεν ρωτήθηκαν από τους συντάκτες και οι οποίοι εμφανίζονται στο ρεπορτάζ (έστω και υποθετικά) ως δήθεν ευνούντες την παρουσία της Χρυσής Αυγής κοντά τους. Ενώ, αντίθετα, σε πόλεις όπως Νέα Υόρκη, Ντίσελντορφ και αλλού, ξεσηκώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από ομογενείς για τα γραφεία της Χ.Α. ενώ σε περιπτώσεις απειλήθηκαν και επεισόδια με επέμβαση και της τοπικής αστυνομίας.

Η άποψη του Αλεξ Καρλούτσου απηχεί σε έναν βαθμό την επικρατούσα στην ομογένεια άποψη, πλην, όμως, εμφανίζεται από το ρεπορτάζ ως η μειοψηφούσα άποψη καθώς ο συντάκτης αναφέρεται στα “επτά εκατομμύρια Έλληνες της διασποράς”.

Η αλήθεια είναι -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΡΗΡ- ότι στις φετινές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σε διάφορες Πολιτείες της Αμερικής , στην Αυστραλία, Νότιο Αφρική και αλλού, δεν θα παραστούν Έλληνες Βουλευτές, ως εκπρόσωποι της Διακομματικής Επιτροπής για την Απόδημο Ελληνισμό. Η αιτία, αν και προβλήθηκε η κακή οικονομική κατάσταση, είναι ακριβώς το γεγονός ότι πολλοί ομογενείς (οργανωμένοι και μη) ζήτησαν από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου που πρόσφατα βρέθηκαν κοντά τους, να μην συμπεριληφθούν στην διακομματική αντιπροσωπεία των Ελλήνων  Βουλευτών και βουλευτές της Χρυσής Αυγής!

“Εάν μας στείλετε και Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εμείς δεν θα τους ανεχθούμε”, είπαν αρκετοί ομογενειακοί παράγοντες σε Έλληνα Υπουργό.

Ετσι, ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε, προφασιζόμενος τους υπαρκτούς  οικονομικούς λόγους, να μην στείλει φέτος Έλληνες Βουλευτές να πλαισιώσουν τις παρελάσεις, αφού ως κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίο η Χρυσή Αυγή, δεν μπορούσε να εξαιρεθεί από την αποστολή, εάν αυτή θα ήταν διακομματική.

Επομένως, είναι στα ¨κουτουρού” η τεχνηέντως διαχαιόμενη ατμόσφαιρα του ρεπορτάζ της Βρετανικής εφημερίδος ότι δήθεν η Χρυσή Αυγή θα γίνει το κυρίαρχο κόμμα στο εξωτερικό, δηλαδή, στους Απόδημους Έλληνες…

Με στοιχεία από NewsIt.gr