ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Σε συμφωνία κατέληξε η σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων

Apr 3, 2013 @ 21:00

Του Χρήστου Μαλασπίνα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των τριών μελών της συγκυβέρνησης. Απο την σύσκεψη βγήκαν με κοινή θέση να καταργηθεί ο έκτακτος φόρος ακινήτων, το γνωστό ΕΤΙΔΕ και να αντικατασταθεί απο εναν ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία. Ο φόρος αυτός θα έχει αφορολόγητο όριο το οποίο θα προσδιοριστεί μελλοντικά καθώς και όλες οι παράμετροί του.

Σε δηλώσεις αμέσως μετα την ολοκλήρωση της σύσκεψης προέβησαν τοσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης οσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα τόσο ο κ. Κουβέλης οσο και και ο κ. Βενιζέλος τόνησαν ότι χάρη στη προεργασία που είχε γίνει, επιτεύχθηκε η κοινή θέση με την οποία θα προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις με την ΤΡΟΙΚΑ κάτι που, όπως είπαν, επιβεβαιώνει και την κυβερνητική σταθερότητα την οποία εχει ανάγκη ο τόπος…

Ειδικότερα ως προς το νέο φόρο, η αντικατάσταση του χαρατσιού της ΔΕΗ με τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα είναι προοδευτικού χαρακτήρα, η  είσπραξη του ενιαίου φόρου ακινήτων για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα εξακολουθήσει για το 2013 να κάνει η ΔΕΗ ενώ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα η είσπραξη θα γίνει από τις εφορίες.