Ο Σαμαράς παραχωρεί το κυβερνητικό αεροσκάφος για τη μεταφορά μαθητή με πρόβλημα υγείας

Άμεση λύση, ώστε ο 15χρονος Μανώλης Βογιατζής να μεταφερθεί σε ειδική  και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience  Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα κάνει χειρουργική  επέμβαση, δόθηκε σήμερα ύστερα από παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

Το αγόρι από την Πάτρα, πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν μπορεί, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο.
“Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του δεκαπεντάχρονου Μανώλη, με εντολή μου πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Υγείας, άμεσα και κατ’ εξαίρεση, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο” δήλωσε σήμερα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Η μεταφορά του δεκαπεντάχρονου Μανώλη απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης. Για τον λόγο αυτόν έχει “προσφερθεί” για την περίπτωσή του το κυβερνητικό αεροσκάφος, μετά από επικοινωνία του υπουργού Υγείας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με το PatrasTimes πάντως, η μεταφορά του 15χρονου στη Γερμανία δε θα γίνει με το κυβερνητικό αεροσκάφος αλλά με ειδικό αεροσκάφος που διαθέτει μονάδα υποστήριξής του.

NewsIt.gr