Ελληνική θα είναι η Νέα Υόρκη την Κυριακή!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την Κυριακή οι ελληνικές καρδιές θα χτυπήσουν δυνατά στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης όπου ο ελληνισμός αναμένεται να δώσει εντυπωσιακό παρόν σε μία μεγαλειώδη παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Κάθε χρόνο (όταν ο καιρός είναι ευνοϊκός) χιλιάδες ελληνικής καταγωγής αμερικανοί πολίτες και Απόδημοι Έλληνες κατακλύζουν την κεντρικότερη λεωφόρο του Μανχάταν, την εμπορική “καρδιά” της Νέας Υόρκης,  η οποία πλημμυρίζει στα γαλανόλευκα.

Φέτος, ως γνωστόν, για οικονομικούς και άλλους λόγους, δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση Έλληνες βουλευτές, αντιπρόσωποι του Κοινοβουλίου. Αντίθετα, το παρόν θα δώσει ένα άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, το οποίο φθάνει το απόγευμα της Πέμπτης στην Νέα Υόρκη, από την Αθήνα  και όπως κάθε χρόνο θα συμμετάσχει τόσο στην πανομογενειακή συγκέντρωση το απόγευμα της Πέμπτης  στο “Σταθάκειο” με την οποία, ουσιαστικά, θα αρχίσουν οι εορατστικές εκδηλώσεις, όσο και στην παρέλαση της Κυριακής.

Πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως της Νέας Υόρκης είναι ο γνωστός ελληνοαμερικανός παράγοντας Ντίνος Ράλλης. Σημαντική είναι και η βοήθεια του  ο γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα όπως και όλων των στελεχών της Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Παρελάσεως που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την άρτια οργάνωση της παρέλασης.

Να σημειωθεί ότι φέτος η παρέλαση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον και σημασία διότι είναι μία εξαιρετική αφορμή να εκδηλώσει η ομογένεια της Νέας Υόρκης την συμπαράστασή της στα δεινά που βιώνει η γενέτειρα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, που αγγίζει ασφυκτικά, πλέον, και την Κύπρο. Παράλληλα, θα διατρανώσει την υποστήριξη και την σύμπλευσή της στα εθνικά θέματα, ενώ θα διατρανώσει την απόφασή της να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο τον ελληνισμό.

Δεδομένων, μάλιστα, των προκλητικών δηλώσεων και ενεργειών της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν προσωπικώς, τόσο εναντίον της Ελλάδος όσο και της Κύπρου και, ιδιαίτερα οι “απειλές” που εκτοξεύει η Άγκυρα για την εκμετάλλεση της ΑΟΖ από την Μεγαλόνησο,  η έκφραση ομογενειακής αλληλεγγύης στα ελληνικά αιτήματα αποκτά καθοριστική σημασία και αξία.

Δηλώσεις για την προετοιμασία αλλά και προβλέψεις για την διεξαγωγή της παρέλασης έκαναν τόσο ο κ. Ράλλης όσο και ο κ. Γαλάτουλας εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την επιτυχία της. “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παρέλαση της Κυριακής θα είναι η μεγαλύτερη και η πιο δυναμική, διότι οι ομογενείς θέλουν να παρελάσουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη προς τη γενέτειρα», δήλωσε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως της Νέας Υόρκης κ. Ντίνος Ράλλης.

Από την πλευρά του ο κ. Γαλάτουλας εξέφρασε αισιοδοξία για την παμομογενειακή συγκέντρωση της Πέμπτης, και τις εν γένει εορταστικές εκδηλώσεις, που θα αρχίσουν με τη δεξίωση του δημάρχου στο Γκρέισι Μάνσιον και την πανομογενειακή συγκέντρωση που θα διοργανωθεί αμέσως μετά στο Σταθάκειο Κέντρο.

Η πανομογενειακή συγκέντρωση, όπως ανέφερε ο κ. Ράλλης, θα έχει ενημερωτικό και πανηγυρικό χαρακτήρα διότι αφενός θα ανακοινωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και αφετέρου διότι θα παραστούν οι Εύζωνες και άλλοι επίσημοι.

Να σημειωθεί ότι την δαπάνη για την αποστολή των Ευζώνων, στην Νέα Υόρκη, κάλυψε το Υπουργείο Εξωτερικών με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Κων. Τσιάρας.

Κατά τα λοιπά, φαίνεται ότι φέτος θα έχουμε μία εξαιρετικά επιτυχημένη παρέλαση καθώς  «…όλες οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού μήνα στέφθηκαν με επιτυχία”, όπως  είπε ο κ. Ράλλης ο οποίος πρόσθεσε ότι ¨”ήρθαν να αποδείξουν ότι οι ομογενείς ενδιαφέρονται και εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να δηλώσουν ‘παρών’ και να συμβάλλουν”. Τόνισε, ακόμη, ότι η επιτυχία των εκδηλώσεων οφείλεται στην καλή συνεργασία της Επιτροπής Παρελάσεως με τη γραμματεία και το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Τέλος, επίσημο δείπνο θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Ξενοδοχείο «Χίλτον» στο Μανχάταν όπου θα τιμηθούν οι τελετάρχες και ομογενειακοί παράγοντες και χορηγοί.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος εκλέχτηκε ως τελετάρχης της παρελάσεως της Νέας Υόρκης  ο επικεφαλής του FBI για τη Νέα Υόρκη, ομογενής κ.  Γιώργος Βενιζέλος.