Β. Κορέα: Η μοναδική Ελληνίδα που ζει εκεί εγκαταλείπει τη χώρα

H μία και μόνη -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- Ελληνίδα της Βόρειας Κορέας εγκαταλείπει, προσωρινά, τη χώρα μαζί με το παιδί της.
Η Φραγκίσκα Μεγαλούδη και ο 4χρονος γιος της, Σεμπάστιαν, αναχωρούν τη Δευτέρα για το Πεκίνο, μαζί με άλλες γυναίκες και παιδιά διπλωματών και στελεχών του ΟΗΕ, που υπηρετούν στη Βόρεια Κορέα.

Η κ. Μεγαλούδη, συνεργάτης του δημοσιογραφικού τμήματος IRIN του ΟΗΕ, διαμένει στην Πιονγκ Γιαγκ, όπου υπηρετεί ο πατέρας του παιδιού της, ως στέλεχος του ΟΗΕ.
Η ίδια επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εσπευσμένη αναχώρηση τους για το Πεκίνο, λόγω της κλιμάκωσης της κρίσης.
«Θα μείνουμε στο Πεκίνο για λίγες μέρες και ελπίζουμε πως δεν θα συμβεί τίποτα και θα επιστρέψουμε στην Πιονγκ Γιανγκ» είπε.
Πρόσθεσε δε πως το κλίμα στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας είναι ήρεμο «αν και υπάρχει κάποια ένταση»
«Δεν υπάρχει εδώ ένας κακός που απειλεί τον πλανήτη, αλλά παίζεται ένα πολιτικό, στρατιωτικό παιχνίδι για το οποίο σε μεγάλο βαθμό φταίνε και οι ΗΠΑ που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για ουσιαστική διπλωματική λύση» τόνισε η κ. Μεγαλούδη.

Η τελευταία της περιπέτεια, πάντως, δεν είναι και η μόνη. Είναι συνηθισμένη να εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και υπό πίεση.
Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Αθηνών και Μεσαιωνική Ιστορία στη Γαλλία και συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό από τη Σορβόννη στην Περιβαλλοντική Αρχαιολογία.

Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην Αρχαιολογία / Αρχαιοβοτανική από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι και την Τουλούζη.
Δίδαξε, ως λέκτορας ευρωπαϊκής προϊστορίας, στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του πανεπιστημίου του Αιγαίου και στο Πανεπιστημίο Δυτικής Αυστραλίας, στο Περθ. Το 2010 εγκαταστάθηκε στην Ουγκάντα, πριν πάει στην Μπανγκόκ, όπου άρχισε τη συνεργασία της με το πρακτορείο ανθρωπιστικών ειδήσεων του ΟΗΕ το Irin News.

Συνεργάζεται με ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, τη «Huffington Post» και τον «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας (ελληνικά και αγγλικά), ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευθεί και στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

e-typos

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε