“Ο κόσμος θα βγει με ρόπαλα στους δρόμους αν η κεντροδεξιά τα βρει με τη κεντροαριστερά”

Στην πολιτική κατάσταση της Ιταλίας και στις πιθανές τις εξελίξεις  αναφέρθηκε ο Μπέπε Γκρίλο, κατά την σημερινή συνάντησή του με τους  γερουσιαστές και βουλευτές του κινήματος «Πέντε Αστέρων».

«Αν η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά τα βρουν, ο κόσμος θα κατέβει στους δρόμους με τα ρόπαλα», τόνισε ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι εφημερίδες «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» και «Λα Ρεπούμπλικα», στην διαδικτυακή τους έκδοση.
Ο Γκρίλλο πρόσθεσε ότι «είναι φυσικό, στο εσωτερικό του κινήματός του, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», με αναφορά και στον βουλευτή από την Σικελία, Τομμάζο Κουρρό, ο οποίος έχει ζητήσει , ανοικτά, «να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με την κεντροαριστερά».
Υπενθυμίζεται, όμως, ότι, σε επίσημο επίπεδο, τόσο ο Μπέππε Γκρίλλο, όσο και οι κοινοβουλευτικοί του εκπρόσωποι, έχουν απορρίψει οποιαδήποτε συνεργασία με την προοδευτική παράταξη.
Σήμερα, μάλιστα, ο ιδρυτής των Πέντε Αστέρων, φέρεται να πρόσθεσε: «εμείς συζητάμε αλλά δεν κινδυνεύουμε να διασπαστούμε. Τον κίνδυνο αυτό, τον διατρέχουν άλλοι».
Πρόκειται για έμμεση αναφορά, προφανώς, στην σύγκρουση που έχει ξεσπάσει, στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος, ανάμεσα στον γραμματέα του Πιερλουίτζι Μπερσάνι και στον δήμαρχο της Φλωρεντίας, Ματτέο Ρέντσι.
Δεκάδες ιταλοί δημοσιογράφοι, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν την τοποθεσία όπου επρόκειτο να συναντηθεί ο Γκρίλλο με τους βουλευτές και γερουσιαστές του, ακολούθησαν το πούλμαν που μετέφερε τα μέλη των «Πέντε Αστέρων» από το κέντρο της Ρώμης μέχρι ένα εστιατόριο στην περιοχή του Φιουμιτσίνο, κοντά στο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας.
Ο Τύπος δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στην συνάντηση. Κάποιοι φωτογράφοι και δημοσιογράφοι, όμως, σκαρφάλωσαν ακόμη και σε σκεπές κοντινών σπιτιών για να έχουν καλύτερη «οπτική επικοινωνία» με το όλο πολιτικό, αυτό γεγονός.

NewsIt.gr