Προτάσεις και ιδέες από ομογενείς για στήριξη της Ελλάδος

Από: anampa.gr

Ιδέες με όχημα τους αποδήμους Έλληνες, που θα συνδέσουν το εμπόριο με τον τουρισμό, ομόλογα της διασποράς, ένα συνέδριο στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο με επιμελητήρια, επιχειρηματίες και ομογένεια. Αυτές είναι οι προτάσεις που έθεσε στο τραπέζι η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, η ΠΑΔΕΕ, η οργάνωση των ανά τον κόσμο βουλευτών ελληνικής καταγωγής.

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος, πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ και βουλευτής από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, και τα μέλη του προεδρείου, ο Δημήτριος Καρύγιαννης ομοσπονδιακός βουλευτής Καναδά, ο Θωμάς Κατσαντώνης πολιτειακός βουλευτής New Hampshire ΗΠΑ και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης ευρωβουλευτής Γερμανίας, μαζί με άλλα μέλη του ΔΣ που ήταν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και είχαν επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς για την οικονομική ανάκαμψη μίλησαν στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δράση και τα μελλοντικά τους σχέδια.

«Ο σκοπός μας εδώ με την ΠΑΔΕΕ είναι τώρα με την κρίση στην Ελλάδα να βοηθήσουμε την ανάπτυξη στη χώρα μας, στο εμπόριο και τον τουρισμό» είπε ο Γ. Πανταζόπουλος. Μία από τις άμεσες πρωτοβουλίες θα είναι ένα μεγάλο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο μαζί με την ΔΕΘ που θα φέρει γύρω από το ίδιο τραπέζι τα μέλη της ΠΑΔΕΕ, εκπροσώπους επιμελητηρίων, επιχειρηματίες και ομογενείς «σε μία συζήτηση συνεργασίας για το πως όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα».

«Εμείς στο εξωτερικό θέλουμε να δούμε πιο πολλά ελληνικά προϊόντα, τουρίστες να έρχονται στην Ελλάδα, πιο πολλά χρήματα να έρχονται από το εξωτερικό σαν επενδύσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας, και το θέλουμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά γιατί όλο αυτό μας κάνει και εμάς πιο δυναμικούς στο εξωτερικό» είπε ο πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ.

«Οι συζητήσεις που είχαμε εδώ με τους αρμόδιους υπουργούς ήταν γύρω από τη σύνδεση του εμπορίου με τον τουρισμό. Η ελληνική παροικία προσφέρει και οικονομική βοήθεια» σημείωσε ο κ. Πανταζόπουλος εξηγώντας: «Εμείς σαν ομογένεια έχουμε το περιθώριο να δείχνουμε τον τουρισμό και το εμπόριο, έχουμε τόσα πανηγύρια, τόσα ελληνικά γλέντια, κλείνουμε δρόμους στη Βοστώνη, τη Μελβούρνη, τη Νέα Υόρκη, το Τορόντο. Να τα κάνουμε αυτά τα πανηγύρια όχι μόνο χορό και κουλτούρα αλλά και εμπορικά περίπτερα του ελληνικού τουρισμού. Εμείς η ομογένεια να τα κανονίσουμε αυτά με τη βοήθεια της Ελλάδας και δίχως χρηματική βοήθεια από τον ΕΟΤ.

«Στην ΠΑΔΕΕ αποφασίσαμε να «σπρώξουμε» στην Ελλάδα ένα ομόλογο της διασποράς» είπε ο Δ. Καρύγιαννης, «όπως έχουν κάνει άλλα κράτη, το Ισραήλ επί παραδείγματι, που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια 50 χρόνια 46 δισεκ. Εμείς ελπίζουμε ότι συνεργαζόμενοι με την ομογένεια του εξωτερικού θα μπορέσουμε να βγάλουμε χρήματα ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το ομόλογο της Διασποράς που θα βοηθήσει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Είναι μία αρχή, ο Έλληνας του εξωτερικού πάντα ήθελε να βοηθήσει τον Έλληνα της Ελλάδας και ας ελπίσουμε ότι αυτό θα προχωρήσει μπροστά, σταθερά με την εργασία όλων και με τη συμμετοχή όλων ώστε να έχουμε μια καλύτερη Ελλάδα για τα παιδιά μας».

«Στην Αμερική αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει μια καλύτερη εικόνα από τα προηγούμενα δύο χρόνια» ανέφερε ο Θ. Κατσαντώνης εξηγώντας ότι «ο κόσμος δεν φοβάται πια, όπως πριν όταν ειδικά τα ΜΜΕ είχαν δημιουργήσει την εικόνα ότι ήταν επικίνδυνο να έρθει κανείς για διακοπές» Η ίδια βελτιωμένη εικόνα της χώρας μας, όπως πρόσθεσε, αφορά και στις επενδύσεις με τις επιφυλάξεις να εστιάζονται στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας

«Πιστεύω», είπε ο Γ. Χατζημαρκάκης, «ότι μαζί με τους συναδέλφους της ΠΑΔΕΕ, του οργανισμού που εκπροσωπεί παγκοσμίως βουλευτές ελληνικής καταγωγής, πρέπει να συντονιστούμε και με τους Έλληνες πολιτικούς για να δούμε που σχετίζονται τα συμφέροντα, που μπορούμε να συνδυάσουμε τις ενέργειές μας. Είμαι αισιόδοξος μετά από τις συνομιλίες που είχαμε εδώ στην Αθήνα ότι σιγά-σιγά δεν μας θεωρεί το πολιτικό σύστημα ως εχθρό αλλά ως σύμμαχο σε μια σημαντική μάχη υπέρ και για τον ελληνισμό».

Και πρόσθεσε: «Εγώ θεωρώ τον ρόλο μου ως άνθρωπος ο οποίος υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα, τον ελληνισμό και την Ευρώπη. Και πιστεύω ότι όλα αυτά που γίνονται εκ μέρους της τρόικας και της Γερμανίας κάνουν μια μεγάλη ζημιά στην Ευρώπη, στον θεσμό και στις βασικές αξίες της Ευρώπης. Και πιστεύω ότι ως Έλληνες του εξωτερικού της διασποράς πρέπει τώρα να βάλουμε πολιτικό χέρι και να σηκώσουμε φωνή γιατί αυτή είναι η ευθύνη μας».

Η ΠΑΔΕΕ συστάθηκε το 1996 και έχει σήμερα 226 μέλη, νυν και πρώην βουλευτές ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο, εκ των οποίων οι 60 έχουν σταθερή ενεργή, μαχητική, δράση.

Πηγή: http://www.mpa.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε