Ξαναγεννιέται από τις στάχτες του…

Με παρέμβαση της Τρόικας ανατράπηκε η απόφαση συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank. Χωρίς αιδώ, λογιστές και κυβέρνηση, επιδεικνύουν οι μεν τον ερασιτεχνισμό τους και οι δε την δουλικότητά τους. Πιστοποιούν την ανικανότητα αλλά και την ασυνειδησία τους όταν έχοντας ήδη διασπαθίσει δισεκατομμύρια για τη “διάσωση” των ελληνικών Τραπεζών από την αλόγιστη απληστία της “πιστωτικής επέκτασης”, καταλήγουν σε κρατικοποίησή τους. Με την ”ευρεσυτεχνία” όμως πως θα ανήκουν στην Τρόικα που τις διαχειρίζεται, με κεφάλαια που δανείζει στο Δημόσιο (! ). Δηλαδή, κατέστρεψαν καταχρεώνοντας την Οικονομία και τώρα απαλλοτριώνουν υπέρ τους το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Καταλαμβάνουν τον πλήρη έλεγχό του. Εφαρμόζουν και στην Ελλάδα ό,τι έκαναν στην Κύπρο. Με τη διαφορά πως στην Κύπρο είχε καταχρεωθεί το τραπεζικό σύστημα ενώ στην Ελλάδα έπρεπε να χρεοκοπήσει το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο δημόσιο σύστημα για να λεηλατηθούν και οι Τράπεζες. Όσο για τις καταθέσεις, αυτές θεωρούνται, πλέον παντού, ανασφαλείς.Ελλάδα+Κύπρος

Οπότε, με άδεια τα δημόσια ταμεία και κυριευμένες τις Τράπεζες, σε Ελλάδα και Κύπρο, η Τρόικα έχει κατακτήσει την εθνική Οικονομία και μπορεί να επιβάλει όποια πολιτική της βούληση. Και αν στην Ευρωζώνη και στις χώρες του Νότου ιδιαίτερα ασκείται ληστρική επίθεση στις κοινωνίες προκειμένου οι Δυτικοί κεφαλαιοκράτες και τραπεζίτες να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό των ανερχόμενων BRICS, ειδικά στα δύο ελληνικά κράτη η επίθεση προφανώς δεν έχει ως στόχο το ολιγάριθμο δυναμικό των εργαζομένων τους. Προφανέστατα έχει ως στόχο τα ενεργειακά αποθέματά τους. Που μπορούν να τροφοδοτήσουν την Ευρωζώνη και ειδικά τη Γερμανία, να την απεξαρτήσουν από τη Ρωσία. Η επίθεση δηλαδή δεν έχει ως στόχο κυρίως την “πακιστανοποίηση” του εργατικού δυναμικού αλλά την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και την υπεξαίρεση της δημόσιας περιουσίας των ενεργειακών αποθεμάτων. Που μπορούν με τον όγκο τους να αναζωογονήσουν την ευρωπαϊκή Οικονομία. Είναι μια πολιτική επίθεση αυτή που έχουμε δεχτεί. Με εθνική καταστροφικότητα.

Αυτές όμως οι καταστροφές δεν θα είχαν καν εκδηλωθεί αν δεν συνέδραμαν οι Εφιάλτες της εποχής μας: ΓΑΠ, Παπακων/νου, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Καρατζαφέρης, Σαμαράς, Κουβέλης με τις ακολουθίες τους Πάγκαλο, Παπουτσή, Στουρνάρα κλπ αλλά και Χριστόφιας, Αναστασιάδης και Σια.

Το μάθημα δόθηκε και είναι: Όπως ενιαίο κέντρο εκπόνησε και εφάρμοσε την λεηλασία των ζωών και των πατρίδων μας, έτσι ενιαία πρέπει να αντισταθούμε και να νικήσουμε. Όπως η διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη κομματοκρατία, συνεννοημένη και ενοποιημένη, ξεπούλησε τις πατρίδες μας έτσι και εμείς να συνθέσουμε την εθνική, Δημοκρατική και Πατριωτική Ενότητά μας.

Εφόσον έχουμε λάβει και μάθει το πάθημά μας αυτό, πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση πως Ελλάδα-Κύπρος είναι ένας λαός και ο αγώνας είναι κοινός. Εφόσον καταγράφηκε το ιστορικό 25% με τον Γ. Λιλλήκα στην Κύπρο, πρέπει να το καταφέρουμε και στην Ελλάδα. Και να μεθοδεύσουμε ενιαία πολιτική παρέμβαση στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Η σύμπραξη στην κοινωνική και εθνική αντίσταση, καθώς το πεδίο που ορίζει τον ελληνισμό σήμερα είναι τα θαλάσσια όρια των δύο ΑΟΖ, μας δίνει πολλαπλασιαστική ισχύ. Η διαφοροποίση των συσχετισμών κατά φάσεις μπορεί να μας αλληλοενισχύει, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο ζηλευτό 25% των ακομμάτιστων Κυπρίων αδελφών μας, να παροτρύνει και εμάς στην Ελλάδα. Να ενισχύσει την αναζήτηση διακυβέρνησης, εξωκομματικής σύνθεσης, υπερκομματικής στήριξης, αντιμνημονιακής δέσμευσης, ορισμένου χρόνου και μη επανεκλέξιμης.

Στρατηγικά και μακροπρόθεσμα, αυτή η σύμπραξη και κοινότητα σε Ελλάδα και Κύπρο, μπορεί να αποτελέσει με βάση τον ενεργειακό πλούτο όχι μόνο τροφοδότη της Ευρώπης αλλά και χώρο ανάπτυξης, ειδικότερα των βαλκανικών λαών σε αντιρρόπηση της ισλαμικής εξάπλωσης και της νεοθωμανικής επιρροής. Μπορεί να σταθεροποιήσει την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, να ευνοήσει την Οικονομική Κοινότητα των Βαλκανίων και να επαναφέρει στο επίκεντρο τον ελληνισμό, την ιδεολογία που έχει στον πυρήνα της τον άνθρωπο και το πνεύμα του.

Νίκος Καραβαζάκης.