Το Ισραήλ απέρριψε τουρκική εμπλοκή στην ειρηνευτική διαδικασία

Την πρόταση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, να διαδραματίσει η Τουρκία ενεργό ρόλο στο άμεσο μέλλον στην επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Παλαιστινίους, απέρριψε η ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι, η οποία έχει επιφορτιστεί με το φάκελο των διαπραγματεύσεων.
«Η πολιτική διαδικασία θα πρέπει να αναπτυχθεί απευθείας ανάμεσα σε εμάς και στους Παλαιστινίους», ξεκαθάρισε η Λίβνι σε δηλώσεις της στη δημόσια ραδιοφωνία, ερωτηθείσα για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Τουρκία στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που έχουν «παγώσει» από το Σεπτέμβριο του 2010.

«Η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο», πρόσθεσε η Λίβνι, όσον αφορά πρόσφατη δήλωση του Κέρι, ο οποίος εκτίμησε πως η Τουρκία μπορεί να παίξει ρόλο «κλειδί» και να έχει μια «σημαντική συμβολή» στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, που έφθασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, αναμένεται να έχει απόψε συνομιλίες στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και την Τρίτη στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.