“Θρίλερ” με τα γραφεία του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Καθεστώς τρόμου  και σκηνές θρίλερ ζουν από την περασμένη Πέμπτη οι δύο διοικητές υπάλληλοι του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, στη Θεσσαλονίκη!  Ήδη, πριν λίγο ειδοποίησαν και ζήτησαν τη βοήθεια της Αστυνομίας καθώς ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης άλλαξε τις κλειδαριές του κτιρίου, τις έκλεισε βίαια έξω από αυτό και δεν τους επιτρέπει την είσοδο στο γραφείο τους!

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιάννης Μπουτάρης, αφού πρόσφατα “εισέβαλε” στο κτίριο των γραφείων του ΣΑΕ, αφού αυθαίρετα “ξήλωσε” την πινακίδα με την ένδειξη “Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμου”, αξίωσε από τις δύο υπαλλήλους να του παραδώσουν τα κλειδιά και οι ίδιες να εγκαταλείψουν το οίκημα, πράγμα που αρνήθηκαν να πραξούν καθώς, όπως τονίζουν, δεν έχεουν σχετική εξουσιοδότηση από τον Πρόεδρο (ή το προεδρείο του ΣΑΕ) Στέφανο Ταμβάκη!

Έτσι, πιστές στο καθήκον οι δύο υπάλληλοι κρατούν τα κλειδιά, αρνούμενες να πάνε στο …πουθενά, αφού ναι μεν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κων. Τσιάρας έχει επιτύχει να αποσπάσει τη συγκατάθεση του συναδέλφου του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου να στεγάσει σε χώρο του υπουργείου το γραφείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, πλην, όμως, ο κ. Ταμβάκης, δεν δίνει τη σχετική εντολή στις δύο υπαλλήλους του ΣΑΕ, ώστε να αποδεσμευτούν από τα καθήκοντα …”φύλακα” της νομιμότητας και να προχωρήσουν σε μετεστάγαση των γραφείων στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ταμβάκης, υποστηρίζει σε πρόσφατη επιστολή του προς τον Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν συμφώνησε ποτέ μαζί του να εγκαταλείψει το κτίριο δωρεάς Μακρίδη το ΣΑΕ, παρά μόνο να συστεγασθεί εκεί μία υπηρεσία του Δήμου και το ΣΑΕ να κρατήσει και το γραφείο του και την αίθουσα συνεδριάσεων και ικανό χώρο για εκθέσεις κλπ.

Ήδη, πάντως, ο κ. Ταμβάκης,  με επιστολή του στα μέλη του προεδρείου ΣΑΕ, τα αποχαιρέτησε και ουσιαστικά έχει παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΑΕ το οποίο, πλέον και μέχρι νεωτέρας παραμένει… ορφανό!

Από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών, πληροφορίες θέλουν εντός των προσεχών ημερών να δημοσιεύονται τα ονόματα των προσώπων που έχουν επιλεγεί να αποτελέσουν την Οργανωτική Επιτροπή που θα αναλάβει να υλοποιήσει το νέο περί ΣΑΕ νόμο, όταν αυτός θα ψηφισθεί από τη Βουλή και να προετοιμάσει την παγκόσμια Συνέλευση που θα εκλέξει νέο Προεδρείο του ΣΑΕ, άδηλο πότε ακριβώς.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θέλοντας ακριβώς να προλάβει τις εξελίξεις και να αποφύγει “εμπλοκή” με το νέο προεδρείο του ΣΑΕ “εκφοβίζει” τις δύο διοικητικές υπαλλήλους ώστε να του παραδώσουν το κτίριο και το νέο προεδρείο του ΣΑΕ να βρεθεί προ τετελεσμένων…

Να σημειωθεί ότι οι δύο υπάλληλοι, γένους θηλυκού. παραμένουν απλήρωτες εδώ και μήνες από το ΣΑΕ ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένα του έτους 2012 καθώς και ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ…

 

ny660_1

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Πάνω, αυτός, είναι ο Απόδημος Ελληνισμός στο εξωτερικό! Και κάτω, αυτή είναι η εκδοχή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τον Απόδημο Ελληνισμό εντός της Ελλάδος και, μάλιστα, μέσα στην “Πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού”, τη Θεσσαλονίκη!!!

sae pinakida 4

 

 

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε