ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλούν τον Βαξεβάνη να πει γιατί αφαίρεσε το όνομα του Κοντομηνά από τη λίστα Λαγκάρντ

Το αίτημα να κληθεί ξανά στην προανακριτική επιτροπή ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το αίτημά τους τον κατηγορούν ότι όταν δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ στο περιοδικό HOT DOC το οποίο εκδίδει, είχε αφαιρέσει το όνομα του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά από τη σχετική λίστα, αφήνοντας μόνο το όνομα μιας εταιρείας που προφανώς δεν έλεγε τίποτε σε κανέναν.

Οταν πριν από λίγες ημέρες προσήλθε και κατέθεσε σε usb τη λίστα που είχε στα χέρια του, οι βουλευτές έκαναν αντιπαραβολή με το δημοσίευμα και διαπίστωσαν τη «λαθροχειρία».

Και τώρα τον καλούν να δώσει εξηγήσεις για την ενέργειά του αυτή.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της επιτροπής προβλήθηκαν σε προτζέκτορα τόσο το αντίγραφο της λίστας που ήρθε ξανά από το Παρίσι, όσο και το αντίγραφο που παρέδωσε ο δημοισογράφος σε αντιπαραβολή με το δημοσίευμα του περιοδικού και διαπιστώθηκε ότι ενώ υπήρχε και στις δύο version της λίστας Λαγκάρντ, απουσίαζε από το περιοδικό.

Κύκλοι της επιτροπής σχολίαζαν μάλιστα ότι η απάλειψη του συγκεκριμένου ονόματος είναι προφανώς σκόπιμη καθώς όταν πρόκειται για εταιρικό λογαριασμό αναφέρεται πρώτα το όνομα της εταιρείας και μετά του φυσικού προσώπου που την εκπροσωπεί, ενώ όταν πρόκειται για προσωπικά χρήμαρα, γίνεται ακριβώς το αντίθετο, όπως ακριβώς συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με τον κ. Κοντομηνά.

Πηγή:  iefimerida.gr