37 οι νεκροί από το σεισμό στο Ιράν – Συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Νέος σεισμός, 5,2 Ρίχτερ, σημειώθηκε στο ανατολικό Ιράν, την ώρα που ο δραματικόςαπολογισμός των 6,1 Ρίχτερ της Τρίτης αυξάνεται και έχει ήδη φτάσει τους 37.

Υπάρχουν και 850 τραυματίες και μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσαν οι ιρανικές αρχές. Οι επιχειρήσεις διάσωσης τερματίστηκαν.

Ο πυρηνικός σταθμός της Μπουσέρ, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χλμ. βορείως του επίκεντρου του σεισμού της Τρίτης, δεν επλήγη, επιβεβαίωσαν ο υπεύθυνος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

“Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 850 τραυματίσθηκαν”, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Μοχαμάντ Ταγί Ταλεμπιάν, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Οι επιχειρήσεις διάσωσης σταμάτησαν επειδή δεν υπάρχει πλέον κανείς κάτω από τα ερείπια, ανακοίνωσε εξάλλου στο Fars ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, ο Μαχμούντ Μοζαφάρ.

Είκοσι επιζήσαντες που είχαν παγιδευτεί κάτω από συντρίμμια διασώθηκαν ενώ σχεδόν 800 σπίτια καταστράφηκαν από το σεισμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 και το επίκεντρο του βρισκόταν στην τοποθεσία Κακί (12.000 κάτοικοι), σε απόσταση 89 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της παραλιακής πόλης Μπαντάρ Μπουσέρ. Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή σε πολλές χώρες του Κόλπου.

Δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες διάσωσης κινητοποιήθηκαν και στήθηκαν 1.000 αντίσκηνα, δήλωσε ο Μαχμούντ Μοζαφάρ. Διανεμήθηκαν επίσης κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα. Έχουν καταγραφεί σχεδόν 15 μετασεισμοί, ο ισχυρότερος από τους οποίους ήταν μεγέθους 5,3.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS 

NewsIt.gr