Αστυνομικοί με ληγμένα αλεξίσφαιρα απέναντι στα καλάσνικοφ των ληστών

Με «ληγμένα» αλεξίσφαιρα στη Φθιώτιδα, χωρίς βενζίνη και ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών, οχήματα στον Έβρο, χωρίς καθαρίστριες στη Θεσσαλονίκη. Με αυτές και ακόμη χειρότερες συνθήκες, οι ολοένα και πιο «χαμηλόμισθοι» αστυνομικοί,καλούνται να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα «καλάσνικοφ» της εγκληματικότητας.

Με επιστολή της προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ζητά την αντικατάσταση αλεξίσφαιρων γιλέκων που «φορούν», ένστολοι που υπηρετούν σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού Φθιώτιδας. Από τα 284 γιλέκα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, τα 175 έχουν λήξει…
Οι συνδικαλιστές ζητούν από τον Αρχηγό, να δώσει άμμεση λύση με τον
εφοδιασμό καινούργιων αλεξίσφαιρων γιλέκων στους αστυνομικούς της Φθιώτιδας αλλά και σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε άλλες αστυνομικές διευθύνσεις και αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.
Με άλλη επιστολή, προς τον ίδιο αποδέκτη, οι ένστολοι συνδικαλιστές του νομού Έβρου, κάνουν έκκληση για την ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στην έλλειψη αστυνομικών οχημάτων στον νομό. Για ακόμη μία φορά επισημαίνουν ότι εδώ και πολλούς μήνες σχεδόν το σύνολο των αυτοκινήτων είναι ακινητοποιημένα λόγο βλαβών και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις απλών. Οι αστυνομικές υπηρεσίες του συγκεκριμένου νομού, επισημαίνεται πως συμμετέχουν στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών από τα σύνορα. Οι συνδικαλιστές της αστυνομίας υπενθυμίζουν ότι στον Έβρο είναι στραμμένα τα βλέμματα όλης της Ευρώπης, λόγω του μεγάλου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, με την καθημερινή φυσική παρουσία δυνάμεων και παρατηρητών Ευρωπαϊκών χωρών. Οι αξιωματικοί των συγκεκριμένων παραμεθόριων αστυνομικών υπηρεσιών επισημαίνοντας την έλλειψη οχημάτων για την υλοποίηση της συγκεκριμένης επιχείρησης, έλαβαν την απάντηση ότι είναι θέμα… χρημάτων.
Παράλληλα εκφράζουν την απορία τους, προς τον Αρχηγό του Σώματος, γιατί υπάρχει τέτοιο πρόβλημα όταν οι περισσότερες αν όχι όλες οι δράσεις στον Νομό Έβρου καλύπτονται από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.
Την ίδια ώρα ένστολοι συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης, επισημαίνουν έναν άλλο σοβαρό πρόβλημα. Οι αστυνομικές υπηρεσίες του νομού στερούνται καθαριότητας, καθόσον οι καθαρίστριες και τα συνεργεία καθαρισμού δεν υπάρχουν λόγω μη έγκρισης της δαπάνης του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη. «Πως είναι δυνατόν μια αστυνομία που λαμβάνει προληπτικά μέτρα για πάρα πολλά μικρά και σημαντικά γεγονότα και εκδηλώσεις καθημερινά, να μην έχει φροντίσει για την καθαριότητα των δικών της εγκαταστάσεων» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Δεν είναι δυνατόν, τονίζουν οι συνδικαλιστές, μια αστυνομία που με τις πολυάριθμες μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων, να ξοδεύει υπέρογκα ποσά αλλά να μην φροντίζει για την καθαριότητα των υπηρεσιών της.

 

NewsIt.gr