Άγνωστο ρήγμα προκάλεσε σεισμό στην Ιαπωνία

Από ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ενεργό ρήγμα ενδεχομένως να προκλήθηκε ο σεισμός των 6,3 βαθμών που έπληξε το σαββατοκύριακο την δυτική Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητική επιτροπή.

Εικοσι-τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 1.930 σπίτια καταστράφηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο στις 5:33 μμ τοπική ώρα και είχε επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή γύρω από τη νήσο Αουάτζι και εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το ενεργό ρήγμα πιστεύεται ότι εκτείνεται σε ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων από τα βόρεια προς τα νότια στη συγκεκριμένη περιοχή, ανακοίνωσε η κυβερνητική επιτροπή έρευνας για τους σεισμούς σε συνέντευξη Τύπου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

“Υπάρχουν πολλά ενεργά ρήγματα που ακόμη δεν γνωρίζουμε”, είπε ο επικεφαλής της επιτροπής Γιοσιμόρι Χονκούρα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η επιτροπή ανακοίνωσε ακόμη ότι 390 μετασεισμοί καταγράφηκαν τις 25 επόμενες ώρες από τον μεγάλο σεισμό κι ότι ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος 3,8 βαθμούς κι έπληξε την περιοχή το Σάββατο στις 5:41 μμ.

Το 1995, σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών έπληξε την ίδια περιοχή, περιλαμβανομένης της πόλης Κόμπε, και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 6.400 ανθρώπους.

 

Nooz.