Έκθεση: Αιωνόβιος δημόσιος υπάλληλος, «κοπανατζήδες» και αργοπορημένοι ελεγκτές

Τον τίτλο του πλέον ηλικιωμένου δημοσίου υπαλλήλου διεκδικεί ένα στέλεχος ελληνικής δημόσιας υπηρεσίας, ηλικίας 91 ετών, σύμφωνα με το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, στο οποίο αποκαλύπτονται απίθανα περιστατικά.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο αιωνόβιος υπάλληλος είχε διοριστεί το 1968 ως νομικός σύμβουλος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και αφού έχει συμπληρώσει 45 χρόνια προϋπηρεσίας, ο νομικός σύμβουλος εξακολουθεί να λαμβάνει κανονικά όχι μόνο το μισθό του, αλλά και κίνητρα απόδοσης και πριν παραγωγικότητας!

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο 91χρονος έχει λάβει ποσά που φθάνουν ετησίως τις 30.000 ευρώ, ενώ πολλές υποθέσεις της υπηρεσίας έχουν ανατεθεί στην κόρη του η οποία είναι επίσης δικηγόρος.

Οι έλεγχοι της Επιθεώρησης αποκάλυψαν και άλλες απίθανες ιστορίες του ελληνικού Δημοσίου. Μία αργοπορημένη ελεγκτής προκάλεσε… βόλτες του αεροπλάνου που ανέμενε να προσγειωθεί, ενώ σε άλλη περίπτωση, αερολιμενάρχης έδωσε άδεια στον μοναδικό αντικαταστάτη του, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να παραμένει… αφύλακτο!

Ένας υπάλληλος νομαρχίας απουσίασε 1,5 έτος, για μεταπτυχιακές σπουδές, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν έκανε ποτέ μαθήματα.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση υπαλλήλου στην TEO A.E., ο οποίος σε τρία χρόνια πήρε υπερωρίες και οδοιπορικά ύψους 21.500 ευρώ, αν και απουσίαζε συνεχώς. Πώς τα κατάφερε; Του χτυπούσαν την κάρτα οι συνάδελφοί του!

ΠΗΓΗ NewsPost