Η πολιτιστική ατζέντα της Κυριακής

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

CAMERATA JUNIOR, ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τη φετινή δουλειά της παρουσιάζει η Camerata Junior, που σε ηλικία δύο μόλις χρόνων πρόλαβε κιόλας να ανανεωθεί. Πράγματι, τα 50 περίπου μέλη, ηλικίας 8 έως 22 ετών, που απαρτίζουν το εφηβικό και το παιδικό τμήμα της Ορχήστρας, βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη. Έργα Βασίλι Καλίννικοφ, Γιόχαν Στράους, Νικολάι Σοκόλοφ, Μότσαρτ, Βιβάλντι κ.ά. Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Σέμσης. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη) Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 11:30. Εισιτήριο: Φοιτητικά-παιδικά και νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι €5. Γενική είσοδος: €10.

ΟΠΕΡΑ

GIUSEPPE VERDI: ΣΙΚΕΛΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις του Σικελικού εσπερινού – συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – η όπερα παρουσιάζεται σε τρεις επιπλέον παραστάσεις στις 14, 16 και 18 Απριλίου. Η εντυπωσιακή παραγωγή σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Ρενάτο Τζανέλλα ενθουσίασε το κοινό. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 20:00. Εισιτήριο: Φοιτητικά: €13, Ζώνη Γ: €22, Ζώνη Β: €40, Ζώνη Α: €60, Διακεκριμένη Ζώνη: €80.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

THE YIORGOS PSIHOYIOS HAMMOND TRIO + GUESTS

Ο μοναδικός πιανίστας, συνθέτης και αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός με το trio του, Σεραφείμ Μπέλλο στα τύμπανα και Μάνο Λούτα στο μπάσο, μαζί με δύο special guests στα κρουστά, τον Σώλη Μπαρκή και τον Αλέξη Τσάμη, θα ανέβει και πάλι στη σκηνή του Faust, για μια βραδιά με πολύ groovy jazz & blues μουσική. Παράλληλα, θα ακουστούν αγαπημένες διασκευές και μουσικές ταινιών από τον αμερικάνικο, ιταλικό και γαλλικό κινηματογράφο, αλλά και μουσικές από θρυλικές ταινίες του Walt Disney. Faust – Θησείο (Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12). Τηλ: 2103234095. Ώρα: 22:30. Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό).

REBELETIKO LIVE ΣΤΟ BLACK DUCK

Μια μουσική συνωμοσία θα συμβεί στο Black Duck, τον Απρίλιο. Οι «Ρεμπελέτικο», μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Ιταλία (Bergamo Film Meeting – Radio Popolare στο Μιλάνο και Agora del Polaresco στο Longuelo), έρχονται με ηλεκτρική αυτοσχεδιαστική διάθεση. Η μουσική τους συνωμοτεί με τους ήχους των ρεμπέτικων, των σμυρναίικων, των παραδοσιακών των λαϊκών και κάθε λογής «περιθωριακής» μουσικής συντεχνίας. Black Duck Multiplarte (Χρήστου Λαδά 9). Τηλ: 210 3234760. Ώρα: 22:00. Δωρεάν είσοδος – Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση

ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ «ΠΟΤΑΜΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ”

Ο Νότης Μαυρουδής με οδηγό τις κιθάρες, παρουσιάζει μία μοναδική μουσική βραδιά γεμάτη χρώματα και μνήμες, με συνθέσεις από διαφορετικές εποχές. Με τους Νότη Μαυρουδή και Γιώργο Τοσικιάν (στις κιθάρες) τραγουδάει η Μόρφω Τσαϊρέλη. Χώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια – Πλ. Αμερικής (Σπάρτης 14). Τηλ: 2108673655. Ώρα: 21:30. Εισιτήριο:12€ (με ποτό).

10ος ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΟΡΓΑΝΟΥ 2013

Πόσο εύκολο είναι να παρασυρθεί κάποιος στα μονοπάτια της μπαρόκ μουσικής για να φτάσει να ακούσει τον «σύγχρονο» Μότσαρτ; Οι τρεις ανοιξιάτικες συναυλίες που διοργανώνονται και αυτή τη χρονιά στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, το εκκλησιαστικό όργανο Hill του 1900, εφτά μουσικοί και μια παιδική χορωδία συναντιούνται στα 10α γενέθλια του Ανοιξιάτικου Κύκλου Συναυλιών Οργάνου. Ιστορικός Ναός Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27). Ώρα: 20:30. Γενική είσοδος: 10€. Παιδιά έως 12 χρόνων: 5€. Τηλ: 210 2029737

ΑΛΚΜΗΝΗ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ LIVE

Για τρεις Κυριακές του Απριλίου, το Ρακόμελο υποδέχεται την Αλκμήνη Χατζηνάσιου και τον Νίκο Χατζηστεφάνου σε ένα μουσικό ταξίδι στην ελληνική έντεχνη και ξένη ροκ σκηνή, με τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές.Ρακόμελο – Ηλιούπολη (Διστόμου 9Α). Τηλ: 2109702025. Ώρα: 22:00 Δωρεάν είσοδος (Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση).

“ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Το Polis Art Cafe παρουσιάζει σήμερα, στις 7 το απόγευμα, το έργο του Νίκου Παπακώστα «Ανθολογία και λαϊκά παραμύθια». Τραγουδούν: Νάντια Καραγιάννη και Σουσάνα Τρυφιάτη. Ο Νίκος Παπακώστας συγκεντρώνει αποσπάσματα από τα καλύτερα έργα του, καθώς και τραγούδια της Ελληνικής παράδοσης και τα παρουσιάζει με μια νέα μορφή και μια άλλη διάσταση. Στοά του Βιβλίου – Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου). Τηλ: 2103249588. Ώρα: 19:00. Δωρεάν είσοδος (Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση).

NO QUARTER LIVE

Οι No Quarter-Led Zeppelin Tribute Band Athens, που αποτελούνται από τους Γιάννη Βογιαντζή (φωνή), Φίλιππο Μούρτζη (ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα), Βαγγέλη Γκρίτζαλη (ηλεκτρικό/ακουστικό μπάσο, πλήκτρα) και Κώστα Καλόγηρο (κρουστά, τύμπανα), διασκευάζουν κομμάτια των Led Zeppelin, από όλη τους τη δισκογραφία σε μια live εμφάνιση στο ΑΝΤart Music Hall. AntArt – Γλυφάδα (Λεωφόρος Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 52). Ώρα: 22:00. Είσοδος: 10€. Τηλ: 6989279091.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΜΥΡΝΙΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων σήμερα στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα στον Σμυρνιό συνθέτη Σταύρο Παντελίδη, έναν από τους θεμελιωτές του σμυρναίικου-ρεμπέτικου τραγουδιού στη δεκαετία του 1930. Θα ακουστούν γνωστά αλλά και ανέκδοτα τραγούδια του συνθέτη καθώς και σμυρναίικα παραδοσιακά τραγούδια από το μουσικό σύνολο «Δήθεν». Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων – Πλάκα (Διογένους 1-3). Τηλ: 2103250198. Ώρα: 11:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

“ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ» ΤΟΥ DAVID HARE

Ο David Hare επικεντρώνει το έργο του Το Φιλί του Ιούδα (The Judas Kiss) σε δύο μέρες ορόσημα στην ζωή του ιδιοφυούς Ιρλανδού ποιητή και δραματουργού Όσκαρ Ουάιλντ στην πορεία του προς την αυτοκαταστροφή: Την ημέρα που ο Ουάιλντ αποφασίζει να μείνει στην Αγγλία και να πάει στη φυλακή με καταναγκαστικά έργα για δύο χρόνια λόγω της σχέσης του με τον νεαρό Μπόουζι (Λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας) και τη νύχτα, μετά την αποφυλάκισή του, δύο χρόνια αργότερα, όταν ο εραστής, για τον οποίο ο Ουάιλντ ρισκάρισε τα πάντα, τού δίνει το φιλί του Ιούδα. Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου. Παίζουν: Τίτος Λίτινας, Βασίλης Μαργέτης, Αλέξανδρος Αμερικάνος, Μάνος Καρατζογιάννης. Αγγέλων Βήμα -Μεταξουργείο (Σατωβριάνδου 36). Τηλ: 210 5242211-3. Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 10€.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΞΑΝΑΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΣΤ”

Δεκαεπτά χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Μποστ είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Η ημερίδα εντάσσει το γελοιογραφικό έργο του σε ιστορική προοπτική. Παράλληλα ερευνά την σύγχρονη σημασία του. Συμμετέχουν οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος (φιλόλογος, μεταφραστής και κριτικός θεάτρου), Στάθης Σταυρόπουλος (γελοιογράφος), Θανάσης Παπαγεωργίου (σκηνοθέτης), Γιάννης Κοντός (ποιητής), Μανόλης Σαββίδης (φιλόλογος), Τάσος Σακελλαρόπουλος (ιστορικός), Κώστας Μποσταντζόγλου (γραφίστας, γιος του Μποστ). Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς – Γκάζι (Πειραιώς 138). Τηλ: 210 345 3111. Ώρα: 12:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ – ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝ) και το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Mούσα εποίησεν», παρουσιάζουν την ποιήτρια Κική Δημουλά στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά. Η μεγάλη μας ποιήτρια και ακαδημαϊκός θα απαγγείλει ποιήματά της σ’ ένα διάλογο με τη μουσική του Νίκου Ξανθούλη. Τραγουδά η Σοφία Μιχαηλίδη ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο συνθέτης. Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29). Τηλ: 210 4194635. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

“CLOTHING SWAP» ΠΑΡΤΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΡΟΥΧΩΝ

Πάρτυ ανταλλαγής ρούχων παρέα με τους Atenistas. Το Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης και οι Atenistas διοργανώνουν ένα πολύχρωμο πάρτυ στην καρδιά της Πλάκας. Ανοίγουμε τις ντουλάπες μας και διαλέγουμε ό,τι δε φοράμε πια. Ανταλλάσουμε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ κι υποδεχόμαστε την Άνοιξη με νέα γκαρνταρόμπα και φρέσκια διάθεση. Η ημέρα θα κλείσει με live από τον Νικόλα Αδέσποτο. Ωρες:14:00- 19:00. Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης – Θησείο (Βρυσακίου 17). Τηλ: 210 3210179.Είσοδος ελεύθερη.

“ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΓΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Η ομάδα «Κάθε μέρα γονείς!!!» σήμερα στο κτήριο του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ένας Αλλιώτικος Γάτος», για παιδιά ηλικίας 3-11 ετών. Ένα παραμύθι που μιλάει για τις αξίες της ζωής, τη φιλία, τα όνειρα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την οικολογία και πάνω απ’ όλα για την αγάπη, γεμάτο χιούμορ και ανατροπές. Κείμενο, σκηνοθεσία: Δημήτρης Σταμούλης. Παίζουν: Γιώργος Γιαννακάκος, Μάρω Αγρίτη. Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – Μοναστηράκι (Ερμού 134). Τηλ: 2103252214. Ώρα: 11:00. Είσοδος: 3€ το παιδί, (οι γονείς δωρεάν).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ