Μιλούν οι Έλληνες της Βοστώνης

Σε κατάσταση σοκ, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, οι Έλληνες τις Βοστόνης περιγράφουν την εμπειρία τους. Κανείς από τους ομογενείς, τους φοιτητές ή τους αθλητές που βρέθηκαν εκεί τη στιγμή του τρόμου δεν έχει πάθει το παραμικρό, ωστόσο οι μαρτυρίες συγκλονίζουν.

“Αμέσως μετά τις εκρήξεις, οι Έλληνες φοιτητές στη Βοστόνη αρχίσαμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας για να βεβαιωθούμε ότι όλοι είναι καλά” λέει η δευτεροετής φοιτήτρια στο Boston College, Κατερίνα Κατσούρη. “Δεν έχουμε καμία πληροφορία για Έλληνα τραυματία” ανέφερε η Ελληνίδα φοιτήτρια, που σπουδάζει πολιτικές επιστήμες, επισημαίνοντας ότι “στην αρχή, όταν ακούσαμε για δεκάδες τραυματίες, φοβηθήκαμε πολύ γιατί υπήρχε μεγάλο ενδεχόμενο να ήταν και συμφοιτητές μας που παρακολουθούσαν τον Μαραθώνιο”.

Η κ. Κατσούρη ανέφερε, επίσης, ότι “ανάμεσα στον φοιτητόκοσμο της πόλης επικρατεί ανησυχία για την επόμενη μέρα και ενδέχεται αυτή η ανησυχία να κορυφώνεται όσο οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, όπως και τα αίτια της τρομοκρατικής επίθεσης”.

“Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με την τρομοκρατική επίθεση” δήλωσε ο μητροπολίτης Βοστόνης Μεθόδιος, ο οποίος πρόσθεσε ότι “οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Στεκόμαστε μαζί με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας”.

Ο Στιβ Ζαρογιάννης, ένας από τους ομογενείς που παρακολούθησε τον χθεσινό Μαραθώνιο, λέει πως ότι δεν βρισκόταν στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά άκουσε και τις δυο εκρήξεις. “Στην αρχή, δεν είχαμε καταλάβει τι είχε συμβεί, αλλά μετά είδαμε καπνό και κόσμο να τρέχει, να φωνάζει και στη συνέχεια να καταφθάνουν ασθενοφόρα”, σημείωσε.

Ο κ. Ζαρογιάννης, που εργάζεται σε εταιρεία πληροφορικής, παρακολουθεί ανελλιπώς τον Μαραθώνιο για 26 χρόνια και όπως τόνισε “όποιοι και να είναι οι τρομοκράτες, δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο. Σκότωσαν ένα πολύχρονο αθλητικό θεσμό που ήταν ταυτισμένος με την ιστορία της πόλης μας”.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ