Πράξη ωμής βίας η επίθεση στη Βοστώνη

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με αίμα έβαψαν οι άνανδροι βομβιστές την πλέον ειρηνική ανθρώπινη αθλητική εκδήλωση. Τον Μαραθώνιο! Η Βοστώνη και ο κόσμος όλος μένουν άναυδοι μπροστά στην τόση βαρβαρότητα την οποία δεν μπορεί καμμία ιδεολογία, καμμία θρησκεία και κανένα πολιτικό σύστημα να δικαιολογήσει ή να υπερασπισθεί. Πρόκειται για πράξη ωμής βίας.

Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα για την υπεράσπιση των οποίων να δικαιολογείται το φονικό μακελειό που αυτό τούτο αποτελεί την πλέον κατάφωρη και άδικη παραβίαση του θεμελιωδέστερου ανθρώπινου δικαιώματος: Της ζωής!

Ο στόχος των Μαραθωνοδρόμων έπληξε την ίδια την Ειρήνη. Την ίδια την ιδέα του ανθρωπισμού που πρεσβεύει κάθε ειρηνική αθλητική εκδήλωση. Την ίδια την υπόσταση του Πολιτισμού μας!

Ορθώς ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή “αποτελεί επίθεση εναντίον όλων μας”.

Και -ασφαλώς- στον ίδιο τον  Ελληνικό Πολιτισμό και το αρχαίο Πνεύμα…

Η Αμερική, μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και την δολοφονία χιλιάδων πολιτών της -ανάμεσα στους οποίους και πολλοί ελληνικής καταγωγωγής- υφίσταται σήμερα το δεύτερο μεγάλο χτύπημα μέσα στο έδαφός της. Η ανασφάλεια, που τελευταία έδειχνε να έχει υποχωρήσει ως συναίσθημα μεταξύ των κατοίκων της, επανήλθε αστραπιαία σε όλη του την αποσυντονιστική έκταση. Κανένας λαός δεν μπορεί να επιβιώσει καλά όταν δεν αισθάνεται ασφαλής μέσα στην ίδια του την πατρίδα.

Καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εργασθεί επικοδομητικά όταν έχει να αντιμετωπίσει τρομοκράτες που υπονομεύουν την ειρηνική διαβίωση των πολιτών της. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα η όποια συγκεκριμένη κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις και εφαρμόζει μέτρα -προς αυτοπροστασία- περιοριστικά της προσωπικής ελευθερίας των ατόμων. Μήπως αυτό επιδιώκουν οι άνανδροι τρομοκράτες; Στο όνομα της δήθεν “ελευθερίας” των (όποιων) πολιτών που υποτίθεται ότι δήθεν υπερασπίζονται,  να περιορίζονται τα δικαιώματά τους;

Είναι δυνατόν να φαντάζονται πως με μερικές βόμβες στραμμένες εναντίον αθώων πολιτών, θα νικήσουν μια υπερδύναμη όπως η Αμερική ή όποια άλλη;

Είναι δυνατόν να ονειρεύονται πως θα επιβάλλουν τις θρησκευτικές, πολιτικές ή όποιες άλλες δοξασίες τους διασπείρωντας βόμβες σε ειρηνικές εκδηλώσεις;

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς είναι εκείνο που κινεί, υποθάλπει και ενθαρρύνει τις κινήσεις, τις σκέψεις και τις πράξεις των φανατισμένων ανθρωποειδών, όπως είναι κάθε τρομοκράτης ανεξαρτήτως πατρίδας, θρησκεύματος ή ιδεολογίας.

Εκείνο που καθένας γνωρίζει, είναι, όμως, ότι μέχρι σήμερα, όλες οι τρομοκρατικές πράξεις και ενέργειες μπορεί να έχουν κοστίσει ακριβά σε αίμα, πόνο και δάκρυα, έχουν αποτύχει, όμως, από του να επιβάλλουν είτε τις απόψεις είτε τις απαιτήσεις τους. Ούτε στο μέλλον θα το επιτύχουν. Είναι, άλλωστε, μάλλον αδύνατον να δούμε να εγκαθιδρύεται “κράτος τρομοκρατών” στον κόσμο!

Αξία έχει να μην δειλιάσουμε. Να μην σκύψουμε το κεφάλι. Να μην υποταγούμε στην βάρβαρη βία. Η Βοστώνη, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Αθήνα κάθε πόλη που έχει βιώσει την τρομοκρατία σε όποιο βαθμό, πρέπει να μείνουν, και μένουν, όρθιες!