Σαμαράς σε Ομπάμα: “Αποτρόπαια πράξη” η φονική επίθεση στη Βοστόνη

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο αναφέρει ότι με μεγάλη θλίψη ενημερώθηκε για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, που προκάλεσαν την απώλεια ανθρώπινων ζωών και πολλούς τραυματίες.

«Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις, που έχουν στόχο αθώους πολίτες, είναι απόλυτα καταδικαστέες», τονίζει ο κ. Σαμαράς. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών που υπέφεραν, όπως σημειώνει, από παρόμοιες θρασύδειλες πράξεις βίας, εκφράζει τα βαθύτερα και από καρδιάς συλλυπητήριά του προς τον αμερικανό λαό, καθώς και την ειλικρινή του συμπάθεια στις οικογένειες των θυμάτων.
Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εκφράζει τον «αυτονόητο αποτροπιασμό» του, «για τα χθεσινά αιματηρά και προκλητικά γεγονότα», σημειώνοντας ότι «εγκληματικές πράξεις τυφλής βίας, όπως αυτές που εκδηλώθηκαν, χθες, στη Βοστόνη και μάλιστα σε μία παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού και της ειρήνης, στρέφονται εναντίον όλων των ελεύθερων δημοκρατικών κοινωνιών». Επιπλέον, εκφράζει τα «βαθιά του συλλυπητήρια καθώς και ειλικρινή αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον αμερικανικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά για άλλη μια φορά».
Από την πλευρά του το ΚΚΕ καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη που προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων και εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας την ανάγκη να αποκαλυφθούν ποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις.

NewsIt.gr