Τελευταία ελπίδα για σωτηρία της ΑΕΚ

Το τελευταίο της χαρτί για να αποφύγει τον υποβιβασμό δίνει σήμερα η ΑΕΚ ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής, στηριζόμενη σε μαρτυρίες ανθρώπων του Πανθρακικού, αλλά και στο ματς Βέροιας-Άρη.

Τον δυσκολότερο αγώνα όχι μόνο της φετινής σεζόν, αλλά και ολόκληρης της ιστορίας της δίνει την Τρίτη η Ένωση, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει ένα υποβιβασμό-κηλίδα για τον σύλλογο.

Βάση των όσων ορίζει ο ΚΑΠ, ο Δικέφαλος θα πρέπει να τιμωρηθεί με μηδενισμό στο συγκεκριμένο ματς, αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και ακόμα δύο από το επόμενο. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος ενός υψηλού προστίμου, αλλά και αρκετών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Το νομικό επιτελείο της ΑΕΚ ωστόσο θα υποστηρίξει στην Πειθαρχική Επιτροπή ότι ο Τριτσώνης μπορούσε να ξεκινήσει το παιχνίδι μετά τη διακοπή, αφού το ΟΑΚΑ είχε εκκενωθεί, ενώ δέχτηκε να παίξει και ο Πανθρακικός. Παράλληλα θα γίνει αναφορά στις μαρτυρίες ανθρώπων των φιλοξενούμενων, ότι από πλευράς «κιτρινόμαυρων» έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευτεί η αποστολή του συλλόγου της Κομοτηνής.

Από εκεί και πέρα, θα χρησιμοποιηθεί και ως δεδικασμένο η αναμέτρηση της Βέροιας με τον Άρη. Στο συγκεκριμένο ματς επίσης υπήρξε διακοπή από εισβολή οπαδών των «κιτρίνων», εν τέλει όμως συνεχίστηκε κανονικά. Σε ό,τι αφορά την απόφαση, θα εκδοθεί την ερχόμενη Πέμπτη (18/4), ωστόσο θα υπάρχει και το δικαίωμα έφεσης.

 

Πηγή: gazzetta.gr