Σύγχυση για τα θύματα της έκρηξης στο Τέξας: 5 έως 15 οι νεκροί

Σχεδόν 11 ώρες μετά την απίστευτη έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων στο Γουέστ του Τέξας και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν.

Είναι μια από τις χειρότερες καταστροφές σε εργοστάσιο στην ιστορία των ΗΠΑ. Κανείς δεν ξέρει από τι προκλήθηκε. Γνωρίζουν μόνο πως ακολούθησε φωτιά και ακόμη δυο εκρήξεις.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι ανάμεσα στους πέντε και τους 15. Αλλά τίποτα άλλο. Νωρίτερα, αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι νεκροί είναι έξι πυροσβέστες, δυο άνδρες σωστικών συνεργείων και ένας αστυνομικός.
Οι αριθμοί μπορεί να αλλάξουν ακόμη, αλλά ο απολογισμός “τοποθετείται προς το παρόν ανάμεσα στους 5 και τους 15 νεκρούς”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γουέικο Πάτρικ Σουάντον, προσθέτοντας ότι περίπου 160 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.

Ο τόπος της έκρηξης αντιμετωπίζεται ως σκηνή εγκλήματος, ανακοίνωσε η αστυνομία, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
“Δεν έχω υπ’ όψιν μου στοιχεία ότι πρόκειται για οτιδήποτε πέραν ατυχήματος ή πυρκαγιάς”, δήλωσε ο Πάτρικ Σουάντον.
Σύμφωνα με το CNN, οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών, που περιλαμβάνει την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την διασφάλιση μίας τεράστιας δεξαμενής με χημικά, η οποία έχει παραμείνει άθικτη παρά την ισχυρότατη έκρηξη.

Οι αρχές ανησυχούν επίσης μήπως οι ισχυροί άνεμοι μεταφέρουν επικίνδυνα τοξικά αέρια στις παρακείμενες κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με το CNN.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

NewsIt.gr