Ομογενείς από τη Λακωνία στη γειτονιά του Τσετσένου βομβιστή

Makelio.gr AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥ. ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΙΛΟ ΤΟΥ MAKELEIO.GR

vostoni-stratos
Όλος ο κόσμος είναι συντονισμένος με τα δίκτυα της Βοστώνης για να δει τις εξελίξεις με τον Τσετσένο καταζητούμενο. Στην περιοχή που πραγματοποιούνται οι έρευνες διαμένουν αρκετοί Έλληνες μεταξύ των οποίον και Λάκωνες.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με Σπαρτιάτες που διαμένουν στην περιοχή μας εξιστόρησαν τον τρόμο που ζουν από τα ξημερώματα που ξεκίνησε η δραματική καταδίωξη.
Η κυρία. Α.Ν μας εξιστορεί δίχως να θέλει όμως να την καταγράψουμε σε ηχητικό και να ακουστεί η φωνή της.
«Από πολύ νωρίς το βράδυ, ξημερώματα ακόμα μας λέει είμαστε στο πόδι. Ακούσαμε σειρήνες έξω από τα σπίτια μας να περνούν και ταραχτήκαμε. Ανοίξαμε τις κουρτίνες και βλέπαμε παντού περιπολικά και άνδρες οπλισμένους της αστυνομίας.
Φοβηθήκαμε πολύ καθώς ακόμα δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Ανοίξαμε την τηλεόραση και μάθαμε το πιο τραγικό. Πως έξω από τα σπίτια μας στην δική μας γειτονία που μένουν αρκετοί Έλληνες είναι το σημείο που ψάχνουν τον βομβιστή του Μαραθωνίου.
Στην συνέχεια μας ενημέρωσαν να μην κυκλοφορήσουμε έξω στο δρόμο γιατί είναι πολύ επικίνδυνο για την ζωή μας. Τα παιδιά δεν θα πάνε σχολείο και μας είπαν να μην πάμε ούτε για δουλειά σήμερα. Με λίγα λόγια εγκλωβισμένοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Είναι τραγικό. Ελπίζουμε να τον πιάσουν γρήγορα και να μην γίνει μεγαλύτερο κακό.»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Π.Α μας εξιστορεί την δική του ιστορία.
«Ήταν αργά τη νύχτα όταν άκουσα να περνάνε έξω από το σπίτι μου περιπολικά με σειρήνες. Ξύπνησα και πήγα στο δωμάτιο να δω τα παιδιά μου και να τα ηρεμήσω. Μετά βγήκα από το σπίτι και ένας αστυνομικός μου έβαλε τις φωνές και μου λέει «Για την δική σου ασφάλεια κάτσε μέσα στο σπίτι. Κυνηγάμε τον βομβιστή του Μαραθωνίου.» Πάγωσα μας λέει.
Δεν είναι δυνατόν να το ζω αυτό μας εξιστορεί.
Άνοιξα κατευθείαν την τηλεόραση και έβλεπα μέσα από το γυαλί την γειτονιά μας και λέω «δεν υπάρχει». Μετά μας ενημέρωσαν πως δεν θα πρέπει να κυκλοφορήσουμε πουθενά. Κάτι σαν συναγερμός δηλαδή. Είναι δύσκολες οι στιγμές που ζούμε αλλά δε νομίζω να υπάρχει κίνδυνος αν δεν βγούμε από το σπίτι. Οι αστυνομία έχει ζώσει όλο το τετράγωνο και υπάρχουν παντού πάνοπλοι αστυνομικοί. Επίσης ελικόπτερο κάνει βόλτες πάνω από τα σπίτια μας. Μπορεί να είμαστε ελάχιστα μέτρα από το σημείο της καταδίωξης αλλά και εμείς βλέπουμε αυτό που βλέπετε και εσείς στην Ελλάδα από τα ιντερνετικά δίκτυα.
Σε ερώτησή μας αν υπάρχουν αρκετοί Λάκωνες στην περιοχή μας είπαν πως στο Γουοτερτάουν διαμένουν πάρα πολλοι Έλληνες. Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο αλλά και στην ίδια γειτονιά υπάρχουν Λάκωνας στην καταγωγή ή με συγγενείς στην Σπάρτη. Θέλουμε να στείλουμε εκεί στην Ελλάδα και στην Λακωνία στους συγγενείς μας ότι όλοι είμαστε καλά στην υγεία μας και δεν διατρέχουμε κάποιο κίνδυνο. Υπάρχει βέβαια ο φόβος αλλά όλα θα πάνε καλά. Μιλάμε συνέχεια στο τηλέφωνο με Σπάρτη μας λένε
Ευχαριστούμε το report24 για την ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμά μας εκεί στην Λακωνία στους δικούς μας ανθρώπους ότι όλα είναι καλά μας είπαν κλείνοντας
Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε όλα να πάνε καλά.Επιμέλεια Ρεπορτάζ Γιάννης Παυλάκος
report24.gr
αναδημοσιευση απο makeleio.gr-ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ