Ταξιδεύοντας με κατοικίδιο

Πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν κατοικίδια, παίρνουν τους αγαπημένους τετράποδους φίλους τους μαζί τους παντού. Αν ανήκετε σε αυτούς πριν αποφασίσετε να κάνετε διακοπές με το σκύλο ή τη γάτα σας, ξανασκεφτείτε το. Για να πάρετε αυτήν την απόφαση θυμηθείτε ότι θα πρέπει να περάστε καλά και εσείς αλλά και το κατοικίδιό σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι το χαρακτήρα του κατοικίδιου, πόσο εξοικειωμένο είναι με το να ταξιδεύει, πόσο υπάκουο και κοινωνικό είναι ώστε να μπορεί να σας συντροφεύσει στο ταξίδι σας χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα τόσο σε εσάς όσο και στους ανθρώπους γύρω σας.

Διαλέξτε το μέσο με το οποίο θα ταξιδέψετε ώστε να κάνετε και την αντίστοιχη κατάλληλη προετοιμασία. Το δυσκολότερο είναι το ταξίδι με αεροπλάνο καθώς το κατοικίδιο θα πρέπει να πάρετε κάποια προληπτικά μέτρα ασφαλείας όπως εμβολιασμός και ταυτοποίηση με τα απαραίτητα έγγραφα. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε με πλοίο θα πρέπει να έχετε ενημερώσει για το μέγεθος του κατοικίδιου ώστε να σας προμηθεύσουν με το αντίστοιχο σε μέγεθος κλουβί μεταφοράς στο κατάστρωμα όπου και υποχρεούστε να παραμείνετε ως συνοδός. Για τους αρχάριους, προτιμήστε μια βόλτα με το αυτοκίνητο όπου θα υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο εκτός του οδηγού που θα έχει το κατοικίδιο υπ’ ευθύνη του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα κατοικίδια επιτρέπονται στο ξενοδοχείο του προορισμού σας.

Το ταξίδι με κατοικίδια ζώα χρειάζεται προσοχή και προετοιμασία για αυτό θα πρέπει να έχετε: πιστοποιητικό υγείας, πιστοποιητικά των εμβολιασμών, έγγραφο έγκρισης του μεταφορέα, τροφή, πετσέτες, μπισκότα, μπολ για τροφή και νερό, σακούλες απορριμμάτων, λουρί, μια κονκάρδα με τα στοιχεία σας και το τηλέφωνό σας στο περιλαίμιο του ζώου, τα αγαπημένα παιχνίδια του κατοικίδιου και φίμωτρο αν είναι απαραίτητο. Καλό θα ήταν επίσης να έχετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών.

Για καλές διακοπές χωρίς προβλήματα μαζί με τα κατοικίδιά σας θα πρέπει να έχετε πάντα στο νου σας την ασφάλεια όλων αλλά και τα όρια του καθενός. Μην το παρακάνετε με πολλές και μεγάλες σε διάρκεια μετακινήσεις, το ταξίδι πρέπει να είναι διασκέδαση για όλους.ImageProxy