Με χειροπέδες εντός του Δικαστικού Μεγάρου Τζοχατζόπουλος-Σταμάτη!

Ξεκίνησε με τα φώτα στραμμένα στον Ακη Τσοχατζόπουλο και στην Βίκη Σταμάτη. Η πρώτη ημέρα της δίκης της δεκαετίας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε τα πάντα: περιέργεια, lifestyle, ένταση, συγκίνηση και κάτι από δεξίωση…

Η άφιξη των κατηγορουμένων στο δικαστήριο ήταν αυτό που περίμεναν από νωρίς το πρωί, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα πρώτη φορά πρώην υπουργός, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Και αφού ικανοποιήθηκε η περιέργεια όλων και ετυμηγορία για το αν η κα Σταμάτη ήταν βαμένη ή άβαφη, ήταν καλά ψυχολογικά ή καταβεβλημένη, οι δικηγόροι πήραν τον λόγο.

Το μεσημέρι οι κατηγορούμενοι υπέβαλλαν ένσταση για την παράσταση στη δίκη ως ενάγοντος του δημοσίου.
Ζήτησαν την αποβολή του δημοσίου από τη δίκη, επικαλούμενοι παραγραφή του βασικού αδικήματος, αυτού της δωροδοκίας, το οποίο επικαλέστηκαν για την παρουσία τους, οι νομικοί παραστάτες του δημοσίου.

Σημειώνεται ότι το δημόσιο ζητεί ένα εκατομμύριο ευρώ από κάθε κατηγορούμενο, δηλαδή συνολικά 19 εκατομμύρια.
Ασκήθηκε σε βάρος μου κρατική βία, είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε παρέμβασή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αρνούμενος τις κατηγορίες εναντίον του. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να αποφυλακιστεί η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη για ανθρωπιστικούς λόγους. «Είμαστε άδικα στη φυλακή εγώ και η σύζυγός μου» είπε. Το δικαστήριο διέκοψε τις εργασίες του και θα συνεχίσει την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Όλο το χρονικό

Ωρα 8.55: Η κλούβα με τους κατηγορούμενους φτάνει στο Εφετείο. Βγαίνουν από αυτήν όλοι οι κατηγορούμενοι φορώντας όλοι χειροπέδες. Κάποιοι νόμισαν ότι η Βίκη Σταμάτη δεν φορούσε χειροπέδες. Όμως στήθηκε ολόκληρη επιχειρηση για να μην φανούν. Το ίδιο και με τον Ακη.

 

 

Από το λεωφορείο – κλούβα δεν βγαίνουν η πρώην σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν και η κόρη του Αρετή. Η πρώτη βρίσκεται στην Γερμανία και η δεύτερη στον Κορυδαλλό. Και οι δυο έκαναν χρήση του δικαιώματος τους να εκπροσωπηθούν μέσω των δικηγόρων τους.

Τσοχατζόπουλος και Σταμάτη κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου. Μέχρι που μπαίνουν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Μέσα στην αίθουσα επικρατεί το αδιαχώρητο. Παρότι αρχικά σκυθρωπή, η Βίκη Σταμάτη, χαμογελά όταν βλέπει οικεία πρόσωπα.

 

 

 

 

 

 

Η διαδικασία αρχίζει. Πρώτα εξετάζονται τα τυπικά θέματα. Μετά από λίγη ώρα το δικαστήριο διακόπτει την διαδικασία.

 

Όταν αρχίζει ξανά η διαδικασία η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, δεν επιστρέφει στην αίθουσα. Ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, διαμαρτύρεται έντονα, λέγοντας ότι η αστυνομία εντός του κτιρίου, μεταφέρει τους πελάτες του με χειροπέδες.
Όση ώρα κρατάει η διακοπή της διαδικασίας, το ζευγάρι είναι ο ένας δίπλα στον άλλο. “Περιμένω να τελειώσει αυτή η περιπέτεια”, λέει στους δημοσιογράφους και δεν κρύβει την αγωνια της.

 

 

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος επιστρέφει στην αίθουσα με χειροπέδες.

Λίγη ώρα αργότερα ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και την Βικυ Σταμάτη. “Δεν γίνεται να συμπεριφέρονται έτσι σε έναν άνθρωπο που θα γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και στην Ομόνοια να τον άφηναν σήμερα, θα ερχόταν με τα πόδια ως τα δικαστήρια. Είναι δυνατόν να του φορούν συνέχεια χειροπέδες;” Για την κα Σταμάτη είπε ότι είναι σε άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση.

Δηλώσεις κάνει και ο δικηγόρος της πρώην συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Οι δύο επόμενες συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα γίνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Τότε θα οριστεί η επόμενη συνεδρίαση για μετά το Πάσχα.

 

 

 

 

 

 

 


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ EUROKINISSI

NewsIt.gr