Μακελειό στη Ρωσία με 6 νεκρούς – Δύο ανήλικες ανάμεσά τους

Έξι άνθρωποι, σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός άνδρα που σύμφωνα με τις  αρχές είναι πρώην φυλακισμένος, σε ένα μακελειό στο Μπέλγκοροντ, στη νότια Ρωσία.

Το μακελειό ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα σε ένα κατάστημα με είδη κυνηγιού στο κέντρο της πόλης. Ο οπλοφόρος άνοιξε πυρ μέσα στο κατάστημα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, και στη συνέχεια βγήκε στο δρόμο και συνέχισε να πυροβολεί περαστικούς. Δύο διερχόμενοι σκοτώθηκαν επί τόπου, ανάμεσά τους ένα 14χρονο κορίτσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Ένα έκτο θύμα, ένα κορίτσι 16 ετών, που τραυματίστηκε στο κεφάλι από τα πυρά, υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση των δημοτικών αρχών της πόλης αυτής, που απέχει περίπου 700 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, στα σύνορα με την Ουκρανία.
Προς το παρόν, τα αίτια του μακελειού παραμένουν άγνωστα.
“Δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε μια σύγκρουση” μέσα στο κατάστημα, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα δολοφονήθηκαν.
“Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά. Η πόλη μας είναι ήσυχη”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια άλλη εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τατιάνα Κιρέιβα, εκφράζοντας το σοκ που αισθάνθηκαν οι κάτοικοι της πόλης.
Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η αυριανή ημέρα κηρύχθηκε ημέρα πένθους.
Σύμφωνα με τις αρχές η ταυτότητα του οπλοφόρου έχει εξακριβωθεί: είναι ένας κάτοικος της Μπέλγκοροντ ο οποίος αποφυλακίστηκε το 2012.
Η τοπική αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ύποπτος “γεννήθηκε το 1981” και “είχε καταδικαστεί για κλοπή και αντίσταση κατά της αρχής”.

newsit.gr