Αντόνιο Μιλόσοσκι: Τα Σκόπια έχουν εδαφικές διεκδικήσεις στην Ελλάδα… Σπηλιωτόπουλος: Ποτέ το όνομα Μακεδονία

Αυτή ήταν η απάντηση που δόθηκε από το βουλευτή και πρώην υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, απαντώντας σε Έλληνα ομόλογό του σχετικά με το ζήτημα αν η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας, στη συνεδρίαση των νομοθετών με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Ναι, είναι αλήθεια, τα Σκόπια έχουν εδαφικές βλέψεις στην Ελλάδα, αλλά είναι εποχιακές. Κάθε καλοκαίρι, πάνω από 300 χιλιάδες πολίτες της χώρας μας από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο, καταλαμβάνουν τις ακτές του Αιγαίου», είπε ο Μιλόσοσκι.

Από την πλευρά του, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σήμερα Τρίτη είχε έντονη διαφωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων. “..μας έχετε μπλοκάρει με το όνομα και αυξάνεται η ύφεση και η ανεργία στη χώρα μας .., ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός υπουργός.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας όμως απάντησε άμεσα “..δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εμείς δεχθήκαμε τη σύνθετη ονομασία αλλα δεν πρόκειται να δεχθούμε την ονομασία Μακεδονία που δείχνει εδαφικές και εθνοτικές αξιώσεις καθώς και αλυτρωτικές βλέψεις…”