Ο κόσμος δεν αγοράζει ματωμένες φράουλες Μανωλάδας στις λαϊκές αγορές

– Η τιμή της φράουλας έχει πέσει στο μισό σε σχέση με περύσι μετά τα γεγονότα της Μανωλάδας – Οι καταναλωτές μποϋκοτάρουν τις αιματοβαμμένες φράουλες – Τι λένε στο Newsit πωλητές λαϊκών αγορών

Οι μετοχές του “κόκκινου χρυσού” διαρκώς πέφτουν καθώς ο κόσμος δεν αγοράζει φράουλες με καταγωγή Μανωλάδας. Βέβαια δεν αγοράζει ουτε τις φράουλες με προέλευση γενικά το νομό Ηλείας.

Η τιμή της φράουλας στις λαϊκές αγορές έχει κατρακυλήσει στο 1,98 μέχρι 2,5 ευρώ τι κιλό ενώ περυσι κόστιζε 3,5 με 4 ευρώ το κιλό. Μετά τη μία το μεσημέρι που οι πωλητές ξεπουλάνε, οι φράουλες κοστίζουν 1 ευρώ το κιλό ενώ πέρυσι, ακόμη και μετά το μεσημέρι δεν αγόραζες φράουλα κάτω από 2 ευρώ το κιλό.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Kωνσταντίνος Κατσαβάκης, πωλητής φράουλας στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας “γράφουμε αναγκαστικά την προέλευση της φράουλας αλλιώς πληρώνουμε πρόστιμο. Όμως ο κόσμος αν και έχουμε ρίξει τις τιμές δεν αγοράζει ματωμένες φράουλες”.

Τα ίδια μας είπε και ο πωλητής φράουλας,  Σωτήρης Πεφάνης “ο κόσμος ρωτά απο που ειναι οι φράουλες και δεν αγοράζει. Ηταν μεγαλη βλακεία αυτό που έγινε στη Μανωλάδα”.

NewsIt.gr