Η Αρετή Κετιμέ στα ερτζιανά της Μελβούρνης

Την Αρετή Κετιμέ, ερμηνεύτρια και βιρτουόζο του σαντουριού, που από τα 14 χρόνια της ανέβηκε στη σκηνή και συντρόφεψε με το σαντούρι της καλλιτέχνες όπως τον Γιώργο Νταλάρα και την Γλυκερία, φιλοξενεί το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Ελληνική Διαδρομή που εκπέμπεται στην Μελβούρνη από τον ραδιοφωνικό σταθμό Inner FM και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.innerfm.org.au

O παραγωγός και παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Ηλιόπουλος, γνωστός στους λάτρεις της καλής ελληνικής μουσικής, έχει φιλοξενήσει στην εκπομπή του πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, κυρίως νέα ταλέντα που κάνουν καριέρα στον χώρο της έντεχνης αλλά και παραδοσιακής μουσικής.
Τη Δευτέρα το βράδυ από τις 10.00 – 12.00 π.μ. η Αρετή Κετιμέ θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Γιώργο Ηλιόπουλο.
Οι λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής θα γνωρίζουν σίγουρα την Αρετή Κετιμέ. Παρά το νεαρό της ηλικίας της -είναι μόλις 24 χρόνων- η Κετιμέ αριθμεί ήδη 10 χρόνια καριέρας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής όπως τον Γιώργο Νταλάρα και την Γλυκερία που προαναφέραμε αλλά και την Μελίνα Ασλανίδου, Γιώργο Ανδρεάτο, Πέτρο Γαϊτάνο και άλλους.

Και η συμμετοχή της σε συναυλιακά προγράμματα είναι επίσης μεγάλη με τελευταία αυτή στο «Σμυρνέικο Μινόρε» με την Γλυκερία και Dilek Koc για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Η σχέση της με το σαντούρι ξεκινά από τα έξι της χρόνια. Από εκείνη την τρυφερή ηλικία αγάπησε τις μελωδίες της Σμύρνης και μέχρι σήμερα καταφέρνει να βάλει με απόλυτη τελειότητα αυτό της το πάθος στις μελωδίες που βγαίνουν από το σαντούρι της. Μπορεί παράλληλα να τραγουδά αλλά όπως έχει δηλώσει πολλές φορές πάνω από όλα είναι οργανοπαίκτης.

Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι εκτός από τις σόλο εμφανίσεις της σε συναυλίες, η Αρετή Κετιμέ είναι και μόνιμο μέλος της ορχήστρας Εστουδιαντίνα.

Πως όμως μία νεαρή μουσικός καταφέρνει να κάνει το παραδοσιακό τραγούδι βίωμά της; Γιατί επέλεξε αυτό το μουσικό δρόμο; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα απαντήσει η ταλαντούχα μουσικός την Δευτέρα το βράδυ και λίγο μετά τις 10.00μμ στον Γιώργο Ηλιόπουλο. Αν θέλετε να μάθετε συντονιστείτε λοιπόν στον Inner FM στην συχνότητα των 96.5.