Κανένα νέο από τους απαγωγείς των ιεραρχών στη Συρία -“Κόντρα” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο και τον Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη κ. Γιοχάνα Ιμπραχίμ.

Στο μεταξύ, για εκμετάλλευση της απαγωγής των δύο μητροπολιτών για λόγους «μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Κουμουνδούρου… «Μετά από τρεις ημέρες σιωπής, σχετικά με την απαγωγή των δύο μητροπολιτών Χαλεπίου, το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θυμήθηκε να εγκαλέσει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και να την καταγγείλει για απουσία ‘από την επίλυση της συριακής κρίσης’», σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου.

Χαρακτήρισε επίσης «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυσή της είναι το να διατυπώσει αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου των Προέδρων του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
«Η απόπειρα εκμετάλλευσης της τραγικής απαγωγής των δύο Μητροπολιτών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον εμφύλιο στη Συρία είναι εξοργιστικές και ντροπιάζουν την Ελλάδα», πρόσθεσε.
Η Ελληνορθόξη Μητρόπολη του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, εξακολουθεί να μην έχει νέα για τους δύο απαχθέντες μητροπολίτες. Πάντως γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η επικοινωνία με τους δύο ιεράρχες.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δήλωσή του ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθούν οι δύο ιεράρχες. Συγκεκριμένα ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως «εμείς θα συνεχίσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια γνωρίζετε ότι το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών ενεργοποιήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή, είμαστε σε επαφή με πάρα πολλές χώρες, ενημερώσαμε κυβερνήσεις και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το δραματικό και τραγικό αυτό γεγονός θα κλείσει με την απελευθέρωση των δύο αυτών θρησκευτικών ηγετών».
Την ίδια στιγμή ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος έστειλε επιστολές προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με στόχο την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους Ορθοδόξους Προκαθημένους και όπως φαίνεται η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις.
Newpost.gr