Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη στην Καλαβρία

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους μαφιόζους στην Ιταλία, ο 58χρονος Ντομένικο Τριμπόλι,συνελήφθη στην Κολομβία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Interpol.

Ο Τριμπόλι συνδέεται με την μάφια της Ντράγκετα στην Καλαβρία και το κέντρο της παράνομης δραστηριότητάς του απλωνόταν στην περιφέρεια Νατίλε ντι Καρέρι, στο νότιο άκρο της Καλαβρίας.
«Είναι ύποπτος ως επικεφαλής μίας εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ιταλία, που αφορούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και χασίς», προστίθεται στην ανακοίνωση της Interpol. Ο Τριμπόλι λειτουργούσε ως ενδιάμεσος του καρτέλ ναρκωτικών του Μεντεγίν, στην Κολομβία, και συμμοριών οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας.
Η σύλληψη του μαφιόζου ήταν αποτέλεσμα κοινής συνεργασίας των κεντρικών γραφείων της Interpol στην Κολομβία και τη Ρώμη, που έδρασαν σε στενή συνεργασία και με την μονάδα των καταζητούμενων φυγόδικων στην έδρα της αστυνομικής οργάνωσης στη Λιόν της Γαλλίας.
Χάρη στις πληροφορίες που προσέφερε η ιταλική αστυνομία, η αντίστοιχη κολομβιανή κατόρθωσε να οργανώσει την παρακολούθηση του Τριμπόλι, να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει, ανακοίνωσε η Interpol. O Τριμπόλι αντιμετωπίζει στην Ιταλία ποινή κάθειρξης 12 ετών.

NewsIt.gr