Σάλος από την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής! Μπλόκο από γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΣΥ

Την έντονη αντίδραση όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία προκαλεί η απόφαση της Χρυσής Αυγής να διακινήσει και πάλι μια ρατσιστική εκστρατεία για τη συγκέντρωση αίματος από…Έλληνες για Έλληνες. Την ίδια ώρα η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη με έγγραφό της προς όλες τις αιμοδοσίες των νοσοκομείων, ξεκαθαρίζει ότι η διαχείριση του αίματος αποτελεί ευθύνη των αρμόδιων τμημάτων και δεν μπορεί να αποθηκευθεί για λογαριασμό Συλλόγων. Με το έγγραφό της αυτό η υφυπουργός καταργεί στην πράξη το μεγάλο κόλπο που επιχείρησε να κάνει η Χρυσή Αυγή στα νοσοκομεία, ζητώντας από τους αιμοδότες όταν δίνουν αίμα να το δίνουν στο όνομα του Συλλόγου της.  Πως αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και τι ετοιμάζει η εθνικιστική οργάνωση

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να διαχωρίσει ακόμη και το αίμα σε ελληνικό και …ξένο. Αυτή τη φορά η εκστρατεία της είναι πανελλαδική αφού καλεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας οι Έλληνες να προχωρήσουν σε αιμοδοσία.
Βέβαια είναι σαφές και από το νόμο ότι διαχωρισμός των μονάδων αίματος που συγκεντρώνονται στα νοσοκομεία δεν είναι δυνατόν να γίνει καθώς δε ζητείται …ταυτότητα από τους ασθενείς πριν τους χορηγηθεί μία φιάλη.
Ήδη πάντως οι αρχές έχουν προετοιμασθεί για τα χειρότερα με το υπουργείο Υγείας να έχει δώσει εντολή στις διοικήσεις να έχουν τα μάτια τους ανοικτά για κάθε ενδεχόμενο.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί από την άλλη (ΟΕΝΓΕ) καλούν τις δημόσιες υπηρεσίες αιμοδοσίας να τηρήσουν τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και ν΄ αρνηθούν ρητά κάθε αιμοληψία ή συνεργασία που οδηγεί στη σπίλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, μετατρέποντάς την από πράξη αλληλεγγύης σε μέσον προβολής της μισαλλοδοξίας. “Καλούμε κάθε συνάδελφό μας ν΄ αρνηθεί τη συμμετοχή του σε τέτοιες ρατσιστικές εκδηλώσεις, διότι  παραβιάζει βάναυσα τον όρκο του Ιπποκράτη και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Καλούμε τέλος το Υπουργείο Υγείας  να παρέμβει  άμεσα για την προστασία της ιερής πράξης της αιμοδοσίας από τον επιχειρούμενο διασυρμό” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.
Ανάλογες είναι και οι αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
 iatropedia.gr