Στην πόρτα του …ΠΑΣΟΚ ο Εισαγγελέας! “Τρύπα” 100 εκ. στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ επί Παπανδρέου!

Καμία επίσημη ανακοίνωση ακόμα από το επίσημο ΠΑΣΟΚ και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο
– Σιγή ιχθύος και από την πλευρά Γιώργου Παπανδρέου
– Τεράστια ποσά σε δαπάνες χωρίς νόμιμα παραστατικά
– 53,5 εκατομμύρια δαπανήθηκαν μέσα σε 3 χρόνια σε ταξιδιωτικό πρακτορείο
– Εκδόθηκαν 45.000 εισιτήρια σε ένα χρόνο!
– Αν γίνει αποδεκτό το πόρισμα θα επέμβει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας
– Τα στοιχεία αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών

Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών κάνει λόγο για σημεία και τέρατα.

Τα στοιχεία που δημοσιεύει για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενο το πόρισμα που είχε ζητηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε 5 ιδιωτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών συνιστούν αιτία πολέμου!

Και ο πόλεμος θα ξεσπάσει μεταξύ της νυν και της πρώην ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση ούτε από την μια, ούτε από την άλλη πλευρά.

Η πλευρά Βενιζέλου δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, σε διάψευση ή επιβεβαίωση του δημοσιεύματος, ενώ η πλευρά Παπανδρέου δεν έχει απαντήσει σε όλα όσα καταλογίζονται στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Το άρθρο κάνει λόγο για τεράστια ελλείμματα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ  τα οποία διαπιστώνονται την περίοδο 2004 – 2010 επί προεδρίας δηλαδή Γ. Παπανδρέου.

Στο πόρισμα που συνέταξαν οι ελεγκτικές εταιρείες μετά από εντολή του Ευάγγ. Βενιζέλου καταγράφονται δαπάνες που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες αυτές δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Η Ιπποκράτους ενημερώθηκε πριν από μερικές μέρες ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που θα θέσει το θέμα στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, είχε προιδεάσει για σκανδαλώδη διαχείριση των οικονομικών που κληρονόμησε από τις 17 Απριλίου.

Σύμφωνα πάντα με την Εφημερίδα των Συντακτών:

– 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού.
– Περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζεται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου
– Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. αποδίδονται στο όνομα “καλογεροπούλου” η οποία είχε διατελέσει συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και αργότερα μετακόμισε στο γραφείο του πρώην διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου με δικό της γραφείο και αρμοδιότητα τις μετακινήσεις και τις αποστολές του Προέδρου και των κομματικών στελεχών.
– Επίσης την ίδια τριετία οι δαπάνες σε ταξιδιωτικό πρακτορείο φτάνουν τα 53,5 εκατ. ευρω ενώ έχουν εντοπισθεί να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια σε ένα χρόνο!

Το εντυπωσιακό σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι οκρωτοί λογιστές δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά. Όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Εν κατακλείδι, η εκτίμηση είναι ότι αν γίνει αποδεκτό το πόρισμα των ελεγκτών από το ΠΑΣΟΚ θα επέμβει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας.