Η Ιταλία απέκτησε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λέττα

O Ενρίκο Λέτα είναι ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός και

όπως μεταδίδει το Reuters, ο κεντροαριστερός πολιτικός επιβεβαίωσε τον σχηματισμό κυβέρνησης, που θα περιλαμβάνει έναν από τους στενότερους συμμάχους του Μπερλουσκόνι στην θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Πρόκειται για τον Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέα του κόμματος του Μπερλουσκόνι, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών.
Ο γενικός διευθυντής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας Φαμπρίτσιο Σακομάνιαναλαμβάνει τα δύσκολα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, ενώ η πρώην επίτροποςΈμα Μπονίνο γίνεται υπουργός Εξωτερικών.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετείται η Άννα Μαρία Καντσελιέρι, τεχνοκράτης, μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι. Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας, επελέγη ο Ενρίκο Τζοβαννίνι, επικεφαλής του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου.
Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για προσωπικότητες που δεν είχαν έως τώρα καμία κυβερνητική εμπειρία.
Στην κυβέρνηση μετέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα από την κεντροαριστερά, ο Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι και το μετριοπαθές κέντρο του Μόντι.
Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά την συνάντηση του Λέτα με τον ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Η ορκωμοσία της κυβέρνησης έχει οριστεί για το πρωί της Κυριακής. Τη Δευτέρα ο Λέτα θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ιταλικού κοινοβουλίου.
«Είναι μια κυβέρνηση πολιτική, υπέρ του συμφέροντος της χώρας και της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

blog.gr