Αγωνία για τρεις εγκλωβισμένους στα συντρίμμια κτιρίου στην Πράγα (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Μάχη για να απεγκλωβίσουν τουλάχιστον τρεις ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια κτιρίου, μετά από τρομακτική έκρηξη στην Πράγα, δίνουν τα συνεργεία διάσωσης.

Ήταν τέτοια η ισχύς της έκρηξης που κοντινά κτίρια, όπως ανάμεσά τους το Εθνικό Θέατρο της Τσεχίας, χρειάστηκε να εκκενωθούν. Σύμφωνα με το BBC, έχουν εγκλωβιστεί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο στο ιστορικό κέντρο της τσεχικης πρωτεύουσας, όπου στεγάζονται μια γκαλερί ειδών τέχνης αλλά και τα γραφεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), η σχολή κινηματογράφου FAMU και η σχολή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου του Καρόλου.. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως αιτία είναι η διαρροή αερίου. Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός είναι 55 τραυματίες.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι τραυματίες είναι περίπου 40, ωστόσο η δημόσια τηλεόραση CT 24 έκανε λόγο για 55 τραυματίες. «Περίπου 40 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. . . έχουν υποστεί επιπόλαια τραύματα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιρίνα Ερνέστοβα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.
«Υπολογίζουμε ότι ως και 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν», επιβεβαίωσε και ο Ζντένεκ Σβαρτς, επικεφαλής της υπηρεσίας νοσοκόμων της Πράγας. «Πρόκειται κυρίως για ελαφριά τραύματα, κοψίματα, μώλωπες, τραυματισμούς από κομμάτια γυαλιού. Εκτιμάμε ότι σοβαρά τραυματισμένοι δεν είναι πάνω από τέσσερις άνθρωποι», αλλά η εκτίμηση αυτή βασίζεται «στις πρώτες πληροφορίες» από το σημείο, πρόσθεσε.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα κτίριο η πρόσοψη του οποίου βλέπει στον ποταμό Βλτάβα (όπως ονομάζεται το τμήμα του ποταμού Μολδάβα που διαρρέει την Τσεχία), μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το θέατρο του 19ου αιώνα. Ακούστηκε ως το κάστρο, περίπου 1,6 χλμ. μακριά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η έκρηξη πιθανότατα οφείλεται σε αέριο και πρόσθεσε πως στο κτίριο όταν σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν περίπου 15 άνθρωποι.

Το τμήμα της πρωτεύουσας γύρω από το κτίριο αποκλείστηκε από την αστυνομία. Η έκρηξη έσπασε τζάμια σε κοντινά κτίρια, ανάμεσά τους και στο πολύ γνωστό Cafe Slavia.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

NewsIt.gr