Τοξικά απόβλητα παρατημένα δέκα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας

Έπρεπε να περάσουν δέκα χρόνια και να χυθεί πολύ μελάνι στις γραπτές εκκλήσεις των κατοίκων, για να απομακρυνθούν σήμερα περισσότεροι από 500 τόνοι τοξικών αποβλήτων από το Βοτανικό.
Ένα εργοστάσιο παραγωγής απορρυπαντικών πτώχευσε πριν από δέκα χρόνια, όμως εντός του κτιρίου παρέμεναν οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούσε για να κατασκευάσει τα προϊόντα του.
Για δέκα χρόνια παρέμεναν εκεί, στο έλεος των καιρικών συνθηκών- πέρασαν δέκα καλοκαίρια με υψηλές θερμοκρασίες και δέκα χειμώνες με παγωνιά που έφεραν τα απόβλητα αυτά… στα όριά τους.
«Το πρόβλημα είχε αρχίσει τα τελευταία πέντε χρόνια να γίνεται ιδιαίτερα έντονο», λέει στο newpost ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς.
«Είχαμε κάνει δεκάδες εκκλήσεις κι εμείς με τη σειρά μας στην αποκεντρωμένη διοίκηση αλλά η μόνιμη επωδός ήταν πως δεν υπάρχουν χρήματα για την απομάκρυνσή τους. Τελικά δώσαμε εμείς χρήματα από τα κονδύλια του Δήμου Αθηναίων για την καθαριότητα», προσθέτει ο αντιδήμαρχος.
Μετά από διαδικασία διαγωνισμού η εταιρεία διαχείρισης τοξικών αποβλήτων που μειοδότησε έλαβε 70.000 ευρώ προκειμένου να «φορτώσει» τα επικίνδυνα αυτά απόβλητα. Θα τα μεταφέρει σε μονάδα επεξεργασίας στον Ασπρόπυργο. Από εκεί, όσα διαπιστωθούν ότι δεν είναι επεξεργάσιμα θα μεταφερθούν για απόρριψη στο Βέλγιο και τη Γερμανία.
Newpost.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε