Το τουρκικό Piri Reis βυθίστηκε μέσα σε 7 λεπτά! – 2 νεκροί και 8 αγνοούμενοι!

Νεκροί εντοπίστηκαν δύο από τους 10 αγνοούμενους μετά από τη βύθιση του φορτηγού πλοίου piri Reis, το οποίο συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα απέναντι από τη Μεθώνη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους οκτώ.
Το piri Reis, με σημαία Cook Islands, πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας και φορτωμένο με λίπασμα, είχε αναχωρήσει από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά.Το CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές. Το πλοίο ήταν κενό φορτίου, είχε πλήρωμα πέντε Ρώσους, 10 Πολωνούς και έναν Φιλιππινέζο και είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.
Λεπτομέρειες από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για το ναυάγιο που έγινε το πρωί στ’ ανοιχτά της Μεθώνης έδωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστας Μουσουρούλης.

Ο κ. Μουσουρούλης επεσήμανε ότι “Οι θέσεις στις οποίες βρέθηκε το πλήρωμα, δείχνουν ολιγωρία” και πρόσθεσε ότι “ο καπετάνιος, ο οποίος αγνοείται, δεν βρισκόταν στη γέφυρα”.

Το πρώτο σήμα για τη βύθιση του Πίρι Ρέις ήρθε στις 05:50 το πρωί και το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε 7 λεπτά.Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή από πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος C-130 και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι. Οι καιρικές συνθήκες στο σημείο είναι καλές.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστωρος, Δημήτρης Καφαντάρης, δήλωσε ότι γίνονται έρευνες και για το ενδεχόμενο ρύπανσης.