Κρατούσαν φυλακισμένη 46χρονη επί 2,5 χρόνια σε στάβλο – Δούλευε και την βίαζε το αφεντικό

Φυλακισμένη μέσα σε στάβλο, στο Λαχανά Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε μια 46χρονη Βουλγάρα ότι την κρατούσαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια δυο άνδρες. Οπως υποστηρίζει την υποχρέωναν να δουλεύει για την επιχείρησή τους, υπό την απειλή σωματικής βίας, χωρίς να καταβάλει τα δεδουλευμένα της, να κοιμάται παρέα με τα ζώα της μονάδας αλλά και να έρχεται σε ερωτική επαφή με ένα εκ των δύο.

Συγκεκριμένα, η 46χρονη υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης από δύο ομογενείς, έναν 44χρονο κι έναν 80χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν τελικά από την Αστυνομία. Η 46χρονη ισχυρίζεται ότι ο 44χρονος ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας, την υποχρέωνε να δουλεύει στην επιχείρηση του, άλλοτε με χρήση και απειλή σωματικής βίας κι άλλοτε παρακρατώντας την αστυνομική της ταυτότητα, χωρίς να της καταβάλει την προσυμφωνημένη αμοιβή της. Η ίδια κατήγγειλε ακόμα ότι όχι μόνο ήταν υποχρεωμένη να κοιμάται μέσα σε πρόχειρο κατάλυμα, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο όπου εκτρέφονται και σταυλίζονται τα ζώα τής μονάδας, αλλά κι ότι ο εργοδότης της την υποχρέωνε να έρχεται σε συνουσία μαζί του. Επιπλέον, όπως κατέθεσε, ο 80χρονος την επιτηρούσε συνεχώς, προκειμένου να μη διαφύγει, αλλά και για να ελέγχει εάν εκτελεί σωστά τις εργασίες που της είχαν ανατεθεί.

Τελικά, η 46χρονη κατάφερε, την Κυριακή, να δραπετεύσει από το στάβλο και να καταγγείλει το μαρτύριό της στους αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν, λίγες ώρες αργότερα, τους δύο άνδρες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.