Αυτοκτόνησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 55χρονος δικηγόρος το πρωί στον Πειραιά, πέφτοντας απο τον πέμπτο όροφο του γραφείου του στον οδό Παλαιολόγου 5. Περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έφθασε στο σημείο με ιατροδικαστή.

Ο άτυχος 55χρονος, διαπιστώθηκε ότι είναι κλινικά νεκρός ενώ αποκλείστηκε μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία το θύμα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στο παρελθόν και πρόκειται για τον Κώστα Ρεσβάνη. Σημειώνεται ότι  ο αυτόχειρας στις 13 Δεκεμβρίου είχε αυτοπυροβοληθεί με κυνηγετικό όπλο στο στήθος αλλά τότε είχε πει στους νοσηλευτές ότι πρόκειται για ατύχημα.

Ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009 βούτηξε στο κενό χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Διενεργείται αυτή την ώρα προανακριτική εξέταση.

Ποιος ήταν ο Κώστας Ρεσβάνης 

Ο Κώστας Ρεσβάνης γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1958 στον Πειραιά. Ήταν Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις Νομικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Παρισίων (PARIS VIII-Vincennes) παράλληλα με σπουδές Πολιτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Στην Ελλάδα διηύθυνε ένα από τα παλαιότερα Δικηγορικά Γραφεία του Πειραιά που είναι συνέχεια των οικογενειακών γραφείων των γονέων του Σταύρου Ρεσβάνη και Ελένης Παπακαλιατάκη, επίσης Δικηγόρων. Έζησε σε οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον που απαρτίζεται, κατά κανόνα, από Νομικούς, Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους και Δικαστικούς.

Από το 1999 εκλέγονταν ανελλιπώς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πρώτος ή μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς υποψηφίων.

Την ίδια χρονιά τοποθετείται, από τον τότε Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Βασίλειο Βενέτη, στην άμισθη θέση του εκπροσώπου του Συλλόγου στην Επιτροπή του υπό σύσταση Κτηματολογίου με έργο την ορθή και κατά Νόμο θεσμοθέτηση των όρων λειτουργίας του νέου θεσμού καθώς και την κατοχύρωση του εργασιακού ρόλου των Δικηγόρων στο υπό διαμόρφωση καινούργιο νομικό και ουσιαστικό πεδίο. Το 2002, ψηφίζεται και αναλαμβάνει θέση στο Προεδρείο του Δικ. Συλλόγου.

Το 2006 προσκαλείται από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, να μετάσχει ως υποψήφιος στον συνδυασμό του των Δημοτικών εκλογών. Αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση, εκλέγεται με σχετική άνεση Δημοτικός Σύμβουλος.

Το Σεπτέμβριο του 2009 δέχεται πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχει στον εκλογικό συνδυασμό του Κινήματος στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Πειραιώς και Νήσων.  Το 2011, παράλληλα με την πολιτική του δράση, λαμβάνει μέρος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά όπου εκλέγεται και πάλι πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος από το συνδυασμό του.